Bilder fra oppgjøret mellom Lyn 2 oh Sarpsborg 08 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Spenningen lever i bunnen

Det går mot en meget spennende avslutning på sesongen i 2.divisjon avdeling 2. Den største spenningen finner vi i bunnen av tabellen. Det selv om HamKam klarte å gjøre toppkampen litt mer spennende med sin seier mot Odd forrige midtuke.


HamKam lagde en viss spenning igjen i denne avdelingen da klubben slo serielederen Odd i hengekampen forrige onsdag. Det er likevel seks poeng mellom lagene med seks serierunder igjen å spille. Begge lagene tok nye trepoengere denne helgen. Odd slo Stabæk 2 med 2-0, mens HamKam slo Nanset med 1-0.

Den største spennningen finner vi på den nedre delen av tabellen. Fra Bjørnevatn på en 7.plass med 26 poeng ned til Nanset på en 12.plass med sine 18 poeng er det fortsatt spenning om å unngå den 12.plassen. Bjørnevatn har imponert mange denne sesongen. Laget hadde alle poengene i lommen igjen denne helgen, men et sent mål av Victoria Eliassen hos Mjølner gjorde at den kampen endte med 2-2. Porsanger fikk med seg tre viktige poeng i bunnen da laget slo Medkila i en tett duell. Laget har dermed tre poeng ned til Nanset som er første under streken.

Lyn 2 hadde også alle poengene i lommen da laget tok ledelsen 1-0 hjemme mot Sarpsborg 08 tre minutter på overtid. Gjestene kom derimot tilbake med sin scoring fem minutter på overtid. Dermed 1-1 i den duellen.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Under finner dere litt kommentarer delt med oss av Lurifax Support.

Lørdag:

Mjølner - Bjørnevatn Damelag 2-2 (1-1)
1-0 Victoria Kristensen Eliassen
1-1 Martine Fredrikke Hansen
1-2 Selma Stubnova Staalesen
2-2 Victoria Kristensen Eliassen

Kampanalyse

Bjørnevatn Robert Berg:
- 3 poeng blir til 1 poeng på overtid. Hater når det skjer. Ser vi litt større på det så har vi kun oss selv å takke for at vi ikke vinner kampen i dag. Offensivt må vi være mer presise på siste tredel, og det skal vi bruke treningsuka på å forbedre. Vi takker våre fotballvenner fra Narvik for kampen og ønsker dem lykke til resten av sesongen.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Medkila - Porsanger Idrettslag 1-2 (0-0)
0-1 Marte Resvoll
0-2 Marte Resvoll
1-2 Andrea Pålsdatter Hunstad

Kampanalyser

Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
- Kampen var tett og tøff, og nå har vi endelig marginer på vår side. Vi vinner kampen fortjent etter å ha skapt mest sjanser. 2 dødball mål avgjør kampen i vår favør, det siste på et fantastisk skudd på helvolley. Vi var godt organisert og det ble en god lagseier tilslutt.

Nanset Fotball Damer - HamKam Kvinner 0-1 (0-0)
0-1 Mina Kjørum

Kampanalyse

HamKam trenar Nathan Flight:
- Deilig å ta tre poeng mot en veldig fysisk lag! Vi vist bra mentalitet og jeg er stolt av laget! Men fotballmessig vi var litt skuffende i dag. Ikke vist den bra offensiv spill og tempo at har vært så viktig for oss det siste kamper. Og det er viktig vi fokuserer igjen på trening i uken og forberede i en god måte før vi møter Lyn 2. Viktigste var å ta tre poeng og jeg er kjempestolt at vi gikk i krigen å gjøre det igjen i dag.

Søndag:
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

KFUM Damer - Bossmo & Ytteren IL 3-0 (0-0)
1-0 Klara Norlemann
2-0 Ebba Amalie Lund Andersen
3-0 Emma Sæbø

Kampanalyse

KFUM trenar Jesper Eek:
- Et velorganisert bortelag gjorde oppgaven med å bryte gjennom vanskelig i første omgang. Vi skapte noen sjanser, men slet med å få uttelling. I andre omgang fikk vi uttellingen vi trengte og kunne etter hvert også øke, men vi gjør det unødvendig spennende ved å gi bort 2-3 store målsjanser. Som så mange ganger før i år har vi en keeper som håndterer situasjonene meget godt og stenger buret mesterlig.

I en ikke altfor god kamp gleder vi oss mest over seieren og å holde nullen nok en gang samt at vi får innpå en debutant og to spillere som har vært langtidsskadet.
Takk for kampen til Bossmo. Vi ønsker samtidig god tur hjem og lykke til videre.

Odds Ballklubb Kvinner - Stabæk Fotball Kvinner 2 2-0 (0-0)
1-0 Frida Skoglund Pedersen
2-0 Stina Kleppe

Kampanalyse

Stabæk trenar Johannes Kvammen Kallevik:
- Ok fin kamp av oss, god innsats, fighter på en god måte og skaper en del fine situasjoner samtidighet som vi ikke slipper til veldig mange sjangser. Tøft når vi er redusert til 10 spillere i 60 min av kampen men vi gjør mye bra og holder Odd på avstand veldig lenge men det holder dessverre ikke helt inn.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Lyn 2 - Sarpsborg 08 1-1 (0-0)
1-0 Linnea Nærø Wang
1-1 Julia Arnesen

Mandag:

LSK Kvinner Rekrutt - Minibirdsa - KIL Fotball Kvinner 3-1 (2-1)
0-1 Hannah Moen Skasberg
1-1 Madelen Dahlstrøm
2-1 Thea Kyvåg
3-1 Thea Kyvåg

Kampanalyse:

Lillestrøm Kvinner kaptein Ingvild Vik Jonassen:
- Kampen starter litt rotete for oss med mange balltap og for lite presisjon. Vi kommer bedre med i kampen halveis i omgangen, og derifra og ut har vi god kontroll. Mye fine kombinasjoner som fører til gode sjanser. Vi skårer tre, men med noe mer nøyaktighet kunne seieren fort blitt større. Kudos til jentene som alt i alt leverer en god fotballkamp.

Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- LSK kom med et svært godt mannskap til dagens kamp. Antakeligvis det beste laget vi har møtt i mine to år i KIL. Det til tross er jeg utrolig stolt av vår prestasjon. Første halvtimen er vi meget gode med ball og vi vinner ofte ballen på LSKs banehalvdel.
Totalt sett setter vi pris på tøff motstand slik at vi får mulighet til å teste vårt unge mannskap mot spillere som regelmessig spiller i Toppserien. På stillingen 2-1 til LSK utlikner vi til 2-2, men dagens gode dommertrio får ikke med seg at ballen er over streken da frisparket slår tverrligger ned (og over mållinjen) og ut. Vi gratulerer LSK med seieren!
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon