Fra Amazon Grimstad - Sogndal Foto: Andreas Kristoffer Berge

Spenning i begge ender

2.divisjon avdeling 1 holder spenningen oppe i begge ender av tabellen. Det er ni serierunder igjen å spille og mye er uavklart for lagene.


Det er mye spenning i avdelingen dette første året av den nye nasjonale sesongen for 2.divisjon kvinner. I toppen følger Viking og Molde hverandre. Kun to poeng skiller lagene, til fordel Viking. Stavanger klubben hentet hjem tre poeng da de gjestet bunnlaget Tynset i helgen. De måtte vente til andre omgang før scoringene kom. Tilslutt ble det 4-0 til gjestene. Molde vant 2-1 hjemme mot Vålerenga 2. Vilde Aasprang med begge for vertene foran litt over 200 tilskuere. Det stod 1-1 til pause.

Tynset er nok nede, men fra Herd på en 13.plass opp til Sogndal på 6.plass er det kun 8 poeng mellom lagene. Om Amazon Grimstad skulle slå Tynset i en hengekamp på onsdag vil det også skille kun ett poeng mellom fem av disse lagene. Dermed har alle klubbene i disse posisjonene mye å spille for. Kun trioen Bryne, Tiller og Vålerenga 2 er sikret ny kontrakt til 2024 sesongen.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Under finner dere kommentarer fra klubbene fra helgens kamper. De er levert til oss fra Lurifax Support.

Lørdag:

Amazon Grimstad FK - Sogndal FK Damer 0-0 (0-0)

Kampanalyse:
Assistenttrenar Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- I dag føles ett poeng som tap etter å ha brent flere 100% sjanser. I dag var det samtidig tydelig at det var to lag med samme taktikk. Sogndal startet best og har et skudd i tverrliggeren, men siste halvdel av førsteomgang skapte vi et trykk uten like og kun noen helt enorme redninger av Sogndal gjør at det er målløst til pause. Vi har og en ball i mål, men den annulleres korrekt for offside. Etter hvilen bølger det mer frem og tilbake der ingen av lagene får kontroll, men samtidig får begge lag sine muligheter og vi er nære ved flere anledninger. Mot slutten blir det ren Hawaii-fotball der Sogndal får trykket oss godt, men vi står likevel for omgangens største sjanse da vi runder keeper og setter ballen i nettveggen. 0-0 et greit resultat, da alle poeng er viktig utover høsten, men vi følte vi burde hatt tre i dag. Takk til Sogndal for kampen. Vi ønsker de god tur hjem og lykke til utover sesongen.

Sogndal trenar Robert Hovland:
- Sterkt poeng på ei vanskeleg bortebane. No har me teke 4 poeng på dei 2 naturgraskampane i år. Godt nøgd med det. Amazon har berre slept inn 3 mål heime og tapt 1 på 8 kampar, så viktig poeng for oss. Jamn kamp som kunne vippa begge vegar, sjølv om me har litt fleire sjansar enn dei. Me er veldig gode i ein periode på 25 min i fyrste omg.. Mn får ikkje ballen inn. Dei er lag som sler mykje langt og trykkjer til i duellspelet, som dei er gode på. Tykkjer det unge og lette laget vårt står godt i mot eit rutinert og forsterka Amazon. 1. omg får me nokon ballar inn bak oss, mn får justert oss i pausen og har bra kontroll i 2.omg.. Veldig stolt over laginnsatsen og den enorme jobben jentene legg ned i dag

Tynset IF - Viking FK - Kvinner
0-1 Sanne Bolette Dale Lekven
0-2 Sanne Bolette Dale Lekven
0-3 Oda Stornes Stålesen
0-4 Karen Rygg Ims

Kampanalyse:
Viking trenar Magnus Espeland Meling:
- Tøff borte kamp. Utfordrende og gøy å spille på gress. Tynset var god på å gjøre det vanskelig for. Selv om det er 0-0 til pause klarer vi å holde roen og fortsette å fuksere på kamplanen. Det gjør at vi scorer 4 mål i 2.omg. God tilstedeværelse og innsats av samtlige i troppen. Det var avgjørende i dag. 
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
Søndag:

Bryne FK - Tiller Idrettslag Fotball 0-0 (0-0)

Kampanalyse:
Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
- Tiller best i første omgang. Vi justerer oss og får mer kontroll, på slutten skaper vi litt trykk på de, uten at det resulterer i scoring. Vi ser frem mot Arendal neste helg.

Tiller trenar Geir Arne Kristiansen:
- Denne kampen skal vi vinne, skaper mye men Bryne er gode i forsvar og har en god keeper! Vi tar med oss en god prestasjon og er ikke fornøyd med resultatet.
Foto: Tormod Lindøe
Arendal Fotball Kvinner - Sportsklubben Herd 0-0 (0-0)

Kampanalyse:
Arendal trenar Remi Natvik:
- Vi gjør en ganske bra prestasjon i dag. Skaper mye sjanser. Litt bedre i avgjørende situasjoner og vi hadde tatt 3 poeng.

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
- Superfornøyd med det ene poenget!!! Den første omgangen er jevn, mens vi henger litt i tauene i den 2.omgangen.

Molde FK Kvinner - Vålerenga fotball damer 2 2-1 (1-1)
0-1 Anna Hole-Stenerud
1-1 Vilde Pommeresche Aasprang
2-1 Vilde Pommeresche Aasprang

Kampanalyse:
Molde trenar August Nyland Ørsahl:
- To gode lag som møtes - og blir en veldig åpen kamp med mye liketallsfotball. Fortjent seier - men VIF har mye bra å komme med!

Vålerenga trenar Simon Hansen:
- God og jevn kamp mellom to taktisk bra lag. Her kunne vi fint tatt med oss 1 eller 3 poeng, men Molde var sterke på dødballer og bikket det sin vei.

FK Haugesund - Frigg Oslo FK D 2-1 (0-0)
1-0 Simone Pedersen
2-0 Malin Røyset Johannesen
2-1 Anniken Sætre Pedersen

Kampanalyse:
Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- En tøff fysisk kamp, mye dueller og to lag som kriget på. Vi tar mere over i 2 omg og skaper nok sjangser til å vinne kampen! Spillerne våre viser en enorm moral!!Solid lagseier!!
Foto:
Rosenborg 2 - Avaldsnes 2 3-1 (2-0)
1-0 Cille Nilsen
2-0 Vilde Grøseth
2-1 Eira Svela Moen
3-1 Frøya Dorsin

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon