Maurice Jones ble nok en gang mestscorende for Fyllingen Foto: Odd Løvset, Sportskollektivet

Spenning hele veien

For de som ønsket seg en spennende lørdag ettermiddag, så var oppgjøret Fyllingen - Ammerud stedet å være. Lagene fulgte hverandre helt til de siste sekundene.

Da disse to lagene møtte hverandre i Apaløkka tidligere denne sesongen, så stakk Fyllingen av med seieren 112-109 i det som er det mest målrike oppgjøret denne sesongen i eliteserien. Jevnt og spennende ble det hele veien denne lørdagen også.

Vertene Fyllingen hadde åtte strake i serien før denne kampen, mens gjestene Ammerud kom til Fyllingsdalen med to strake seire i bortekampene mot Asker og Bærum.

Etter noen uker med ferie, så startet kampen jevnt og det ble 20-19 til vertene etter den første perioden. I andre periode eksploderte kampen i en målfest. Hele 31-30 ble det i den perioden, så ved halvtid gikk vertene i garderoben med 51-49.

Ammerud brukte pausen godt. Laget kom tilbake i tredje periode med en trøkk og de vant perioden 17-14. Dermed ledet laget fra Groruddalen 66-65 før siste periode startet. Et skikkelig minus for gjestene var at Jordan Session pådro seg sin fjerde feil på slutten av perioden.

Katastrofestart
Den perioden startet elendig for vertene og en tydelig irritert Calix Black Ndiaye ga sine spillere klare meldinger på sidelinjen. Det tok litt over fem minutter før det første Fyllingen poenget kom i den perioden. Laget hadde nok av sjanser og muligheter, men alt var stang ut for laget. I den perioden har Ammerud lagt på sin total til 73 poeng.

Etter 5.04 i perioden kommer endelig poengene for vertene. Maurice Jones ordner den første to-poengeren. Dermed er laget i gang. Magne Fivelstad gir vertene ledelsen med 2.36 igjen av perioden.

Hjemmelaget klarer likevel ikke å dra i fra helt og det står 78-78 med under to minutter igjen av kampen. Jones setter så en trepoenger og det blir luken som ikke gjestene klarer å tette, men de er ikke langt unna. Med kun 8 sekunder igjen på klokken setter Dwayne Harris to poeng slik at det står 83-82. Like etter feiler gjestene og Nikolas Kvåle Skouen setter to poeng på straffe. Dermed vinner Fyllingen denne tette og spennende kampen foran de 50 fremmøtte.

Onsdag skal Fyllingen opp i duell mot byrivalen Gimle, mens Ammerud har Frøya i morgen søndag.

Kampfakta:

Fyllingen - Ammerud 85-82 (20-19, 31-30, 14-17, 20-16)

For vertene var det trioen Maurice Jones (22), Ljubomir Campara (20) og Magne Rommetveit Fivelstad (18) som ble mestscorende, mens Mustapha Abdou Dibba (20), Jordan Session (17) og Dwayne Harris (12) scoret mest for gjestene.