Det var glede på Nadderud da Stabæk tok med seg alle poengene i forrige serierunde. Klubben avslutter borte mot Haugesund kommende søndag. Foto: Nicholas Noreng, Sportskollektivet.no

Spennende sesongavslutning

Årets Eliteserie skal avsluttes kommende helg. En rekke spennende dueller venter kommende søndag.


Vi er inne i den siste uken av sesongen i Eliteserien. Gullet er allerede delt ut til Bodø/Glimt, mens det ellers er uavklart i topp og bunn.

Brann tok en meget viktig seier søndag da klubben slo seriemestrene Bodø/Glimt. Det betyr at laget reiser til Drammen med en andreplass i sikte. Laget har ett poeng ned til Tromsø på tredjeplass, mens Viking er tre poeng bak. Brann tar sølvet om de klarer et bedre resultat enn Tromsø. I tillegg har de åtte mål bedre målforskjell, så det betyr at Tromsø trolig må vinne borte mot Vålerenga skal de gå forbi Brann. Da må Brann ikke vinne sin kamp.
Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball
Viking kan ta igjen begge i teorien, men da må laget slå Rosenborg stort hjemme, samt at Brann og Tromsø begge må tape. Brann har seks måls bedre målforskjell enn Viking, så dermed må Viking fyre på samtlige sylindre om de skal ta igjen Brann. Om laget vinner søndag, mens Tromsø spiller uavgjort, så vil Viking gå forbi på målforskjell.

Stilling i toppen:
2. Brann    61 +23
3. Tromsø 60 +15
4. Viking   58 +17

Bunnstriden
I bunnen er det fire lag som nå kan rykke ned. Haugesund er plutselig i faresonen etter at laget røk i Tromsø i den forrige serierunden. De møter Stabæk i den siste kampen. Mye skal gå gale for Haugesund om de skal ned, men taper de mot Stabæk, samt at Sandefjord og Vålerenga vinner, så er laget nede. En U vil ikke automatisk holde til sikker plass heller om Sandefjord og Vålerenga vinner.
Foto: Mikal Lindøe
Sandefjord har besøk av LSK kommende søndag. Laget så ut til å få med seg ett poeng fra Nadderud sist søndag, men en sen straffescoring endret på det hele. Laget har kvalifiseringsplassen med sine 28 poeng før søndagens kamp. Det har vært spekulasjoner om at LSK vil legge seg til denne kampen for å sende VIF ned, men vi tror ikke så mye på de ryktene. Sandefjord har likevel klart å komme seg ut av disse situasjonene tidligere, så det er ikke umulig at laget klarer det på nytt.
Foto: Ann-Kristin Røsbø, Hordalandsfotball
Under streken er Vålerenga. Laget har Tromsø som jakter på medalje i den siste hjemmekampen. Laget fikk en opptur med 2-0 borte mot HamKam i den siste kampen sin, slik at klubben fortsatt har muligheten til å berge plassen. Skal det skje, så bør de vinne på Intility. Vinner laget, så er de minst sikret kvalifisering. Det skyldes at Haugesund har Stabæk i den siste kampen. 

Dermed er det drama hele veien til siste spilleminutt kommende søndag.

Stilling i bunnen:
12. Haugesund 30 -9
13. Stabæk         29 -15
14. Sandefjord  28 -9
15. Vålerenga    28 -11

Blussproblematikk
Den siste uken har det kommet opp en rekke saker om bluss på kamper. En episode i Bergen hvor flere bluss ble kastet ned blant publikum har løftet denne saken opp og frem i media.

Heldigvis ble ingen skadet i denne hendelsen, men noen klær fikk skader av blusset. Intern var det knallhard justis og flere tilskuere i oppgjøret Brann - Bodø/Glimt har blitt anmeldt etter bluss episoder.
Foto: Nicholas Noreng, Sportskollektivet.no
På Nadderud løp også tilskuerne ut på banen på slutten av kampen med bluss. Også dette har havnet i søkelyset den siste uken.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Eliteserien