Bilder fra oppgjøret mellom Brasil og Spania under 2023-VM i Frederikshavn Foto: Andreas Kristoffer Berge / Deportes Femeninos / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Bildegalleri: Brasil - Spania: 25-27

Spania tuktet Brasil i meget jevnt oppgjør

Det var duket for stor spenning til oppgjøret mellom Spania og Brasil i gruppe G sin gruppefinale, og kampen levde opp til forventningene. Se bildegalleri.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom den første omgangen, men en sluttspurt av Spania sørget for at de ledet med 16-12 til pause.

Etter hvilen ble forspranget raskt spist opp. Brasil gikk og opp i føringen og lå hakket foran spanjolene lenge. 55 minutter ut i oppgjøret kom dog Spania ajour på 25-25 og de siste fem handlet om de spanske jentene.

Paula Arcos, som til daglig bor i Kristiansand og spiller for Vipers, sørget nemlig for 26-25-scoringen med i underkant av to minutter igjen. Samtidig stengte Darly Zoqbi De Paula buret bakover. Fem sekunder før slutt sørget Paulina Perez Buforn for kampens siste scoring og 27-25-seier til Spania.

Dermed blir det full pott og Spania tar med seg fire poeng inn i mellomrunden. Brasil tar med seg to poeng. I mellomrunden venter Nederland, Tsjekkia og vinneren av Argentina - Kongo.

Vår søsterside DeportesFemeninos gjorde et intervju med Arcos etter kampen. Intervjuet er på spansk, men kan ses i videovinduet: