Malin Blomvågnes Lie jubler for sin 3-1 scoring. Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Sotra vant toppkampen

Damene til Sotra vant dagens toppkamp mot Voss. Dermed overtok Sotra tabelltoppen i den lokale 3.divisjonen.

Sotra inviterte Voss til toppkamp i den lokale 3.divisjonen kvinner. Voss hadde to poeng ned til Sotra som lå på andreplass før denne kampen. Dermed var det en aldri så liten seriefinale på gang på Straume denne søndagen.

Kampen var jevnspilt fra start, men etterhvert begynner Sotra å ta over. Serina Grimstad sendte vertene i ledelsen etter kun 16 minutter. Hun får stå alene på bakerste stolpe og setter ballen sikkert i mål.  Gjestene mister så forsvarsbautaen Sanna Skulstad Dregelid ut med skade etter rundt 20 minutter. Voss er litt for upresise i denne omgangen og de klarer aldri å skape de helt store sjansene foran målet til Hilde Romfo Vebenstad i denne omgangen. Dette selv om laget i perioder trykker hjemmelaget bakover. Sotra på sin side er gode i de avgjørende øyeblikkene. Kaptein Synnøve Thode Arefjord er på rett plass like før pause og setter inn en retur. Dermed 2-0 til hjemmelaget. På overtid reduserer Voss. En corner blir først avklart, men i den andre bølgen havner ballen bakerst i feltet hos kaptein Ina Mørkve. Hun banker inn reduseringen. Dermed leder hjemmelaget 2-1 til pause.

Gjestene fra Voss stormer i angrep etter pause og laget har noen enorme sjanser til å utlikne etter pause. I den andre enden får Sotra straffe halveis ut i omgangen. Den setter Malin Blomvågnes Lie sikkert i mål. Derfra og ut handlet det meste om vertene. 4-1 kom ved kaptein  Synnøve Thode Arefjord etter et elegant fremspill av Martine Hauge Ludvigsen. Vertene får så en scoring annullert for offside, men Tonje Tveit vil ha mer. Hun tråkler seg igjennom forsvaret til Voss får hun setter den i mål. Dermed 5-1 til hjemmelaget. Serina Fredriksen Grimstad får sitt andre for dagen kun tre minutter senere. Med tre minutter igjen setter Maren Aker inn kampen siste scoring. Reduseringen til Voss gjør at Sotra vinner kampen med 6-2.

Det ble en klar og fortjent seier til hjemmelaget, men kampen var jevnere enn det resultatet skulle tilsi. Gjestene hadde ikke den samme kvaliteten som vertene i de avgjørende øyeblikket denne dagen.