Julie Kristine Solskjær under onsdagens kamp. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Solskjær enorm i ny Grei-seier: –⁠ Nydelig

Julie Kristine Solskjær var banens gigant da hun scoret hattrick og sørget for ny Grei-seier hjemme mot Lyn 2.

Etter nedrykket fra 1.divisjon forrige sesong var det raskt klart hva målsetningen for 2022 skulle være. Det er opprykk til 1.divisjon igjen. Og med tanke på opprykk er Grei så absolutt i rute. Før onsdagens kamp sto laget med ni seire og én uavgjort.

Ondag var Lyn 2 på besøk på Greibanen og det ble en fartsfylt og morsom kamp, spesielt de første 45 minuttene.

Under minuttet var gått da Karoline Krok-Eikefjord kom alene med keeper. Hun var satt ballen i mål og Lyn tok en tidlig og overraskende ledelse.

Krok-Eikefjord (i midten) jubler sammen med lagvenninne etter 0-1-scoringen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Solskjær "on fire"

Grei jobbet seg gradvis inn i kampen. Det bølget mye frem og tilbake, men Grei har ikke toppscoreren i avdelingen uten grunn. Julie Kristine Solskjær kom stadig nærmere mål og til slutt lyktes hun da hun headet inn 1-1 24 minutter ut i kampen. 20-åringen sendte så Grei i ledelsen 2-1 da hun banket ballen i mål alene med keeper fire minutter senere.

Gjestene fra Oslo vest ga seg dog ikke. Leonie Hesla Riis kom seg fri på bakre stolpe på et frispark og sørget for 2-2 etter 31 minutter.

Men som sagt hadde Grei en målscorer av rang i den andre enden. Solskjær var virkelig "on fire" på Greibanen onsdag og hamret inn 3-2-scoringen fem minutter før pause.

Etter hvilen ble det ikke flere scoringer og Grei kriget inn en 3-2-seier.

– Kampen var ikke den beste fra vår side, men vi står på og får heldigvis dratt seieren i land, sier Solskjær, som var banens store spiller, til Kvinneidrett.no.

– I tillegg var det nydelig å avslutte vårsesongen med hattrick for min egen del, legger hun til.

Solskjær setter her inn hattricket sitt. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Ubeseiret

Dermed endte det med ti seire og én uavgjort på sesongens første elleve kamper for Greijentene. Det gir tabelltopp med 31 poeng når laget tar sommerferie.

– Vårsesongen for laget har vært solid med kun én uavgjort kamp, så det har vært gøy å være med på, sier toppscoreren.

– Det var veldig deilig å avslutte vårsesongen med seier, og tabelltopp, legger hun til.

Lyn 2 på sin side ligger på en sjetteplass med 16 poeng, men med to kamper mindre spilt enn Grei. Lyn 2 er for øvrig kun bak ØHIL 2 på dårligere målforskjell.

Se hele tabellen HER

Solskjær gratuleres for sin tredje scoring. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Toppscorer i avdelingen

Grei står nå med en målforskjell på hele 49-4. Solskjær selv står med ti seiremål og to cupmål på sine totalt 13 kamper.

Onsdagens hattrick var for øvrig Solskjær sitt første hattrick for Grei. Det var også hennes åttende scoring i kun juni måned.

Solskjær startet nemlig sesongen på benken for Grei, men har utover startet flere kamper. Etter onsdagens prestasjon skal det mye til for at hun ikke også fortsetter å starte når høstsesongen kommer.

– For min egen del har jeg spilt meg mer inn i laget, og føler jeg har brukt spilletiden jeg har fått godt. Så jeg og resten av laget gleder oss til høstsesongen, sier Solskjær avslutningsvis til Kvinneidrett.no.