Martin Sjögren under trening med Norge i precampen før EM. Nå er han ferdig som landslagssjef. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Sjögren ferdig som norsk landslagssjef

NFF, Martin Sjögren og Anders Jacobson er enige om en avtale som innebærer at de fratrer stillingene som hovedtrener og assistenttrener.

Det melder NFF i en pressemelding tirsdag.

– Å få muligheten til å lede Norges landslag i fem og et halvt år, inkludert tre mesterskap, har vært en spesiell tid i min trenerkarriere og jeg tar med meg veldig mange gode og utviklende erfaringer fra tiden i Norge. Forutsetningene før dette mesterskapet var tydelige og vi hadde høye ambisjoner. Da resultatene ikke samsvarte med forventningene, var det en naturlig løsning at vi nå går hver våre veier, sier Sjögren i pressemeldingen.

Sjögren forlenget kontrakten som landslagssjef så sent som i fjor høst, og skulle egentlig ledet Norge ut VM neste sommer. Etter at Norge røk ut av sitt andre EM-gruppespill på rad fikk dog svensken mye kritikk for sin ledelse av laget.

Norge vant 4-1 over Nord-Irland, men tapte hele 0-8 for England og 0-1 for Østerrike, der Norge ble rundspilt i begge de to siste kampene. I begge kampene savnet ekspertene at Sjögren tok taktiske grep og hadde en tilstedeværelse i form av kampledelse underveis, men det var til tider fraværende.

Norge har nå spilt to EM med statusen, én seier og fem tap med målforskjellen 4-14. Det skal også sies at Sjögren fikk en fin reise i VM i Frankrike i 2017 da han tok Norge til kvartfinalen. Nå er det dog over for svensken, og det kommer ikke som noen stor overraskelse at han er ferdig som norsk landslagssjef.

– Jeg vil takke Martin og Anders for godt samarbeid gjennom mange år. Vi har vært gjennom mye sammen. Endringer og enorm utvikling av kvinnefotballen generelt. Oppturer og nedturer. Hele veien med grunnleggende faglig og menneskelig respekt og vennlighet i bunn. Vi er alle skuffet over sommerens EM-prestasjoner, sier fotballpresident Lise Klavenes i pressemeldingen.

– Ansvaret for nedturen deler vi og veien til fremgang ligger ikke i å peke på enkeltpersoner. Når vi likevel nå har tatt initiativet til å avslutte samarbeidet med Martin og Anders så er det et resultat av en bredere og mer langvarig vurdering som vi allerede diskuterte med dem ved forlengelsene av avtalene i fjor. Nemlig at det vil bli for vanskelig for Martin og Anders å lede laget til fremgang gjennom enda en gjenoppreisningsfase hvis det skulle bli realitet etter sommerens EM. Nå står vi her, sier hun videre.

Hvem som tar over etter Sjögren er ikke bestemt enda, men Hege Riise seiler opp som den absolutt største favoritten til å bli ny landslagssjef. En ny landslagssjef håper NFF å ha på plass til VM-kvalifiseringen i september.

Hege Riise (til venstre) seiler opp som den største favoritten til å ta over Norges A-landslag. Her fra sommerens EM-finale med J19-landslaget. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

[annonse]

Les mer om:

Norge A-landslaget
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.