Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Simonsen fra Eliteserien til Allsvenskan: – Trives veldig

Martine Simonsen har flyttet fra Oslo til Göteborg. Der har hun skfitet ut Grei og Eliteserien med IBK Göteborg og Allsvenskan södra. Søndag scoret hun også da Norge slo Estland hele 11-1 i VM. Vi snakket med henne tidligere i høst.

– Det var godt å komme hjem igjen. Jeg merker at nivået her nå er blitt litt mer vanlig etter at jeg har vært i Sverige en periode. Nå føler jeg at det er mer likt de vanlige treningene jeg pleier å ha. Det er veldig gøy å kunne ha et så høyt nivå hele tiden, sier Simonsen innledningsvis til Kvinneidrett.no da vi møtte henne på treningssamling på Jessheim med det norske landslaget tidligere i høst.

Det var i sommer at Simonsen bestemte seg for å prøve ut noe nytt. Etter nesten ti år i Grei bar ferden noen timer sørover til Göteborg, og hun trives godt i det nye miljøet.

– Det er veldig gøy. Det har jo vært en utfordring bare det å flytte ned alene på en måte, men innebandymessig trives jeg veldig. De har tatt meg veldig godt imot på laget og jeg føler at jeg begynner å komme litt inn i det nå. Jeg har merket at det har vært litt utfordrende med tempo og taktikk, men jeg merker at det begynner å komme på plass. Så satser på at det bare blir bedre og bedre, sier 23-åringen, som for øvrig fyller år på fredag.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Stor forskjell på treningskulturen

En ting hun spesielt har lagt merke til er treningskulturen.

– Ja, jeg merker veldig stor forskjell på treningskulturen. Bare det at tempo på trening er nesten like høyt som på match, og forventingene til hvordan du skal gjøre det på trening er mye større. Det er akkurat det jeg på en måte hadde lyst til. Det å få litt mer seriøsitet, at man har lyst til å vinne hele tiden og at det er samme nivå på trening som i match.

Så langt har det blitt seks kamper og én scoring for Oslojenta i den svenske ligaen og det på et lag som ligger som nummer to i serien. De har vunnet syv av ni kamper og kun serieleder Kalmarsund har gjort det bedre. Sistnevnte er storfavoritter til opprykk til SSL.

– Ja, Kalmarsund har jo satset veldig denne sesongen her, så de er jo selvfølgelig tøffe. Men hittil har det gått veldig bra, så jeg føler at det har vært en veldig fin opplevelse så langt. Laget er veldig bra og det er mange gode spillere der, og jeg lærer mye.

Saken fortsetter under annonsen.

[annonse]
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Utvikling i fokus

Fremover er det utviklingen hennes som innebandyspiller som står i fokus og hun føler at hun har havnet rett sted for å ta de neste stegene.

– Jeg håper selvfølgelig at jeg vil utvikle meg til å bli en kjappere spiller med bedre taktisk forståelse, og bare generelt utvikle meg til å bli en bedre spiller. Jeg har jo spilt i Grei og Eliteserien i nesten ti år, så jeg følte at jeg kanskje hadde behov for en ekstra utfordring for å bli litt bedre.

I november fikk hun også oppleve sine første landskamper i en norsk hall, og de ble spilt i hallen der hun så og si vokste opp. På Grei sin hjemmebane i Apaløkkahallen ble det både tap og seier for Norge.

– Først og fremst er det veldig stas at det er landskamp i Norge, og i tillegg i Apaløkkahallen der jeg typ er vokst opp. Det er veldig kult, sa hun i forkant av landskampene.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

VM-scoring

Nå er så VM igang for fullt og Simonsen er en del av troppen. I de to første kampene har det blitt 7-3-seier over Russland og 11-1-seier over Estland.

– Jeg må bare prestere på samlingene nå og på klubblaget i Sverige, så må jeg håpe på at man blir tatt ut og får lov til å være med på å spille et VM. Det er jo kjempegøy i seg selv bare, sa Simonsen før uttaket kom.

Og i VM er hun for alvor med. I søndagens kamp mot Estland spilte hun i den norske førsterekka og hun scoret også Norges tiende mål. Dermed noterte hun seg for sin første VM-scoring for året. Norge møter for øvrig Singapore i den siste gruppespillkampen mandag kveld.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.