Lyn sine rekrutter mot Bjørnevatn Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Sesongen oppsummert 2.divisjon avdeling 2

Vi har sett på 2.divisjon avdeling 2. Her finner dere en liten gjennomgang av den siste runden og litt om årets sesong.


Storfavoritten Odd leverte denne sesongen og rykket opp. Klubben fra Skien er dermed klare for 1.divisjon etter en meget solid sesong. 22-3-1 denne sesongen forteller om hvor solid laget har vært. Stina Kleppe leverte mål på bestilling for klubben og hun stoppet ikke før hun hadde satt 31 mål denne sesongen. 27-åringen blir dermed en viktig brikke for Odd inn i 2024 sesongen. Laget avsluttet sesongen med å slå Nanset 5-2 borte.

HamKam endte som nummer to på tabellen, men 21-2-3 viser at Briskeby klubben ikke var så langt unna. Laget fra Hamar kommer til å bite fra seg neste år også vil vi tro i denne divisjonen. Klubben avsluttet året med å slå Porsanger med 4-1 hjemme i sesongens siste kamp.

KFUM endte på en tredjeplass i denne avdelingen. Laget røk hjemme mot Lyn 2 i den siste kampen denne sesongen, men i og med at LSK 2 gikk på et poengtap mot Mjølner, så ble det tredjeplass. Laget hadde derimot et godt stykke opp til lederlagene i denne avdelingen. Kongsvinger endte på en 5.plass etter at klubben spilte 1-1 mot Bossmo & Yttern i den siste kampen.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Bjørnevatn ble beste lag fra Nord-Norge i denne avdelingen. Klubben avsluttet med 5-2 borte mot Sarpsborg 08. Klubben fra Kirkenes traktene hadde Porsanger, Medkila og Mjølner på de neste plassene bak seg. Ned fra denne avdelingen gikk Nanset, Sarpsborg 08 og Bossmo&Yttern.

Denne avdelingen ble sett på som en litt "lettere" avdeling for lagene i toppen enn avdeling 1 før sesongen. De to topplagene her kjempet alene i toppen, men Odd tok opprykket fortjent til slutt. På den nedre halvdelen imponerte lagene fra Finnmark. Både Bjørnevatn og Porsanger gjorde mange sin forhåndstips til skamme og leverte en god sesong.

Spissingen i avdelingen har sportslige fordeler, men det er fort veldig vanskelig for små klubber med et mindre budsjett å dekke de ekstra kostnadene som kommer som en konsekvens av reisingen. Ikke minst alle overnattingsdøgnene som lagene fra nord må gjennomføre for å kunne delta. Vi tror ikke siste ord er sagt i forhold til antall avdelinger eller inndelingen av reisestøtte for lagene.

Under kan dere lese litt kommentarer fra klubbene om den siste serierunden. Vi takker Lurifax Support for kommentarene.

Lørdag:

Sarpsborg 08 Damer - Bjørnevatn Damelag 1-5 (0-3)
0-1 Martine Fredrikke Hansen
0-2 Emma Sofie Nyfelt
0-3 Emma Sofie Nyfelt
0-4 Anna Ingerøyen Hansen
0-5 Martine Fredrikke Hansen
1-5 Mille Kristine Ellingsen Prestegaard

Kampanalyse:

Bjørnevatn kaptein Martine Fredrikke Hansen:
- Vi kommer litt skjevt ut fra start, er upresise og de får satt litt press på oss. Etter 1-0 kontrollerer vi kampen. Vi går til pause med 3-0 ledelse og slipper oss litt nedpå i andre omgang, men skaper en del sjanser også i andre omgang. Alt i alt en god avslutning på sesongen.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Søndag:

HamKam Kvinner - Porsanger Idrettslag 4-1 (1-1)
1-0 Ina Raaum Andreassen
1-1 Sunniva Austigard Petersen
2-1 Sanna Elida Høeg
3-1 Marie Nordbye
4-1 Sara Regine Aas Berntsen

Kampanalyse:

Hamkam trenar Nathan Flight:
- Veldig fin avslutning til sesongen. Mye kortere spill, bedre bevegelser og bedre kombinasjonspill enn vi hadde forrige uke mot Kongsvinger. Veldig fornøyd med presentasjon i dag og veldig stolt av hva vi har fått til i bare 11 måneder som et lag.
Vi gleder oss allerede til 2024!

Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
- 1.omg: Hamkam kjørte på i starten og fikk et mål på et fantastisk frispark. Vi kommer mer og mer i kampen, skaper flere sjanser og det er fortjent at Sunniva Petersen utligner til 1-1 på en nydelig overgang. På slutten av omgangen er vi 2 ganger alene med keeper til Hamkam.

2.omg: starter rolig , men etterhvert kjører Hamkam på og får 3 mål på slutten av kampen. En fortjent seier til Kamma. Porsanger IL ønsker dem velkommen til Lakselv i 2024.

KFUM Damer - Lyn Fotball Damer 2 0-2 (0-2)
0-1 Miriam Vilnes Mjåseth
0-2 Amanda Renee Robinson

Kampanalyse:

KFUM trenar Jesper Eek:
- Vi kom helt skjevt ut i snøværet på Ekeberg. Lyn var det klart beste laget og ledet helt fortjent til pause etter en omgang vi fortest mulig skal glemme. Andre omgang var mye bedre fra vår side og Lyn skapte knapt en målsjanse. Dessverre var heller ikke vi skarpe nok helt der fremme, men vi kunne i hvert fall avslutte årets sesong på en positiv måte.

Siden LSK 2 avga poeng mot Mjølner kunne vi også glede oss over at det endte med en god tredjeplass i serien. Det er imponerende med de utfordringene vi har hatt. Godt jobbet av alle sammen!
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Mjølner - LSK Kvinner Rekrutt - Minibirdsa 1-1 (1-0)
1-0 Martine Woll Horrigmoe
1-1 Josefine Løken

Kampanalyse:

Mjølner kaptein Anniken Malme:
- Vi møter et sterkt LSK-lag som er trygge og gode med ball. Starter kampen som noe hektisk men finner bedre rytme etterhvert ut i 1.omgang. Vi viser god innsats gjennom hele kampen og endelig er videre spill i 2. div et faktum.

Nanset Fotball Damer - Odds Ballklubb Kvinner 2-5 (2-2)
1-0 Pia Elea Brandvold Tormodsrud
2-0 Pia Elea Brandvold Tormodsrud
2-1 Julie Kjosvold Pedersen
2-2 Stina Kleppe
2-3 Thea Aas
2-4 Stina Kleppe
2-5 Rikke Kulstad Stoltenberg

Kampanalyse:

Nanset trenar Andreas Drugge:
- Vi fick verkligen en fantastisk start på kampen med 2-0. Efter det så tar Odd över.
Vi visste på förhand att Odd skulle ha mye ball. Dock så skapar dom inte allt för mye.
Scoring gör på corner og ett fint angrepp.

I 2.omg så scorar Odd lite för enkelt där det ser ut som vi ligger lite feil i våra positioner. Vi försöker og jenterna visar en väldigt fin moral men Odd är noen nivåer över. Vi gratulerar Odd till en meget fin säsong.

Bossmo & Ytteren IL - KIL Fotball Kvinner 1-1 (1-0)
1-0 Rine-Lovise Nikolaisen
1-1 Naomi Griffin

Kampanalyse:

Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- Kampen bar preg av at det er vinter i nord. Heldigvis hadde vertene gjort en kjempejobb med å få banen best mulig, men uansett var banen glatt for begge lag.
Vi har mye ball og skaper egentlig jevnt over bra med målsjanser i begge omganger, og burde vunnet kampen.

Vertene på sin side kjempet heroisk og skapte noe trøbbel for oss på overganger.
Takk til vertskapet for imponerende forarbeid. Neste år må de som styrer terminlisten legge flest mulig kamper i november sør i landet, evt sikre at det er mulig å spille innendørs.
Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
Stabæk Fotball Kvinner 2 - Medkila IL Damer 6-1 (1-0)
1-0 Henriette Josephine Krohn De Lange
1-1 Caminda Johanne Olsen
2-1 Karianne Nyhus
3-1 Sm
4-1 Sena Akyurek
5-1 Silje Bjørneboe
6-1 Andrea Anderdal

Kampanalyse:

Stabæk trenar Johannes Kvammen Kallevik:
- Fin avslutning på sesongen for vår del, gøy kamp i dag med sjangser begge veier. Vi veldig effektive i dag og scorer på mye av det vi setter opp, spillemessig mye jevnere kamp en resultatet sier men vi er dog fornøyde med innsatsen og prestasjonen til alle Stabæk jentene i dag. Takker Medkila for kampen og ser nå frem mot noen rolige uker før vi kjører på med ny preseason

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon