Avaldsnes 2 avsluttet sesongen med seier. Dermed er plassen sikret. Foto: Tormod Lindøe

Sesongen oppsummert 2.divisjon avdeling 1

Sesongen er over for lagene i 2.divisjon avdeling 1. Vi har oppsummert året og den siste runden.


Viking og Molde var topplagene denne sesongen. Viking viste seg derimot som den sterkeste klubben og laget rykket fortjent opp til 1.divisjon etter noen forsøk på veien. Laget fra Stavanger leverte en stårlende sesong og endte med 23-2-1 denne sesongen. Eneste tapet kom borte mot Molde nå i høst. Viking avsluttet med 4-1 borte mot Herd i siste serierunde. Emma Milne fikk der sin debut for serievinneren.

Molde endte 11 poeng bak serievinneren. Laget i det unge mannskapet har igjen en NM finale for J19 kommende helg, så det er mange spennende spillere i klubben for fremtiden. Molde kommer nok til å være en av de store opprykkskandidatene kommende sesong. Laget avsluttet med 5-0 borte mot Amazon Grimstad i en krigekamp på et vanskelig underlag.

Tiller endte som nummer tre denne sesongen, selv om sesongen ble avsluttet med et 1-3 tap borte mot et godt Rosenborg 2 lag. RBK 2 endte som nummer fem på tabellen. I bunnen kunne Avaldsnes 2 juble for fornyet kontrakt. Laget slo Sogndal damene. Dermed er det kun et nedrykk for Avaldsnes laget i Toppserien som kan skape problemer for de unge spillerne i Avaldsnes 2. Det vil sende laget ned automatisk. 
Foto: Tormod Lindøe
Haugesund snek seg forbi Arendal på tabellen etter at klubben vant 1-0 i sør denne søndagen. Trener Thomas Dahle var fornøyd med sesongen etter sesongens siste kamp. Bryne endte som nummer fire denne sesongen etter 3-0 hjemme mot Vålerenga 2, mens Frigg hentet nye tre poeng etter 5-2 borte mot Tynset. Dermed ble Oslo-klubben nummer syv på tabellen.

Det var knyttet mye spenning til denne avdelingen før sesongen. Mange mente at det var en mye jevnere avdeling enn 2.divisjon avdeling 2. Hva som er sannheten vil vi nok ikke finne ut, men spissingen av avdelingen har gitt mye bra fotball i denne avdelingen. Derfor har det vært et viktig steg i riktig retning når det gjelder å holde oppe kvaliteten i leddene under Toppserien og 1.divisjon. På minussiden er det økte kostnader med en slik spissing, noe som gjør det mer krevende for klubber å stå i divisjonen.

Under kan dere lese litt kommentarer fra klubbene etter siste serierunde. Disse er levert til oss fra Lurifax Support.

Sportsklubben Herd - Viking FK - Kvinner 1-4 (0-0)
0-1 Iben Robertsen
1-1 Ellen Vindhammer Tafjord
1-2 Oda Stornes Stålesen
1-3 Nora Heggheim
1-4 Karen Rygg Ims

Kampanalyse:

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
- Tap mot serievinneren, og verdens mest sympatiske gjeng. Vi unner Viking denne så til de grader. For en herlig gjeng med spillere og ledere! Vi leverer årsbeste i 60 minutter, og føler at vi avslutter sesongen på en skikkelig måte. Da takker jeg for meg og takker også til Lurifax og Siri med framifrå dekning og informasjon i årets sesong.

Arendal Fotball Kvinner - FK Haugesund 0-1 (0-0)
0-1 Vanessa Viste Madland

Kampanalyse:

Arendal trenar Remi Natvik:
- En jevnspilt kamp hvor FKH dro det lengste strået på en corner. Vi er ikke så effektive som vi har vært i det siste.

Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- En tøff bortekamp i sludd og regn, der vi tilslutt vinner fortjent etter en fantastisk laginnsats igjen!! En strålende måte å avslutte en godt gjennomført sesong av oss!!
Nå tar jentene en velfortjent fri uke!! Takk for sesongen til alle motstandere    
Foto: Tormod Lindøe
Avaldsnes Utviklingslag - Sogndal FK Damer 1-0 (1-0)
1-0 Marion Mannes Haugland

Kampanalyse:

Sogndal trenar Robert Hovland:
- Ein kamp der laga har kvar sin omgang. Me er ikkje gode nok i frispelinga i 1.omg og spelar for mykje på spelarar der me veit me får tøft press. I tillegg truar me for lite bakrom. Me har ein god pauseprat og spelar ein veldig god 2.omg.  Me skapar mange store sjansar og bør vinne kampen. Når me ikkje får den inn, vert det diverre tap... Stolt over jentene for d dei presterer i 2.omg., og dei som kjem inn og lyftar laget.

 
Amazon Grimstad FK - Molde FK Kvinner 0-5 (0-2)
0-1 Eivor Ulvund
0-2 Hilde Årsbog Bjåstad
0-3 Eivor Ulvund
0-4 Vilde Pommeresche Aasprang
0-5 Eivor Ulvund

Kampanalyse

Assistenttrenar Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- Først og fremst må vi berømme alle frivillige i klubben, samt flere tilskuere. Alle stilte opp med snøskuffer og tok til for å måke banen etter et uventet og umeldt snøvær søndag morgen. Imponerende å se slik frivillighet i aksjon der rundt 30 stykker var ute og måkte opp slik at det kunne spilles kamp til slutt. Dette er noe både klubben, jentene og ikke minst trenerteamet setter stor pris på.

Når kampen kommer igang er vi fullt på høyde med Molde de første 45. En jevn omgang der vi har de største målsjansene, men der Molde scorer på sine sjanser og leder 0-2 til pause.

Etter hvilen bestemmer vi oss for å jakte reduseringen med det høye presset og er et tverrliggerskudd unna. Utover scorer Molde noen til og punkterer kampen. Vi lar alle få spilletid i dag og det er en god innsats av alle jentene i dag. Vi har hele tiden kontroll på at resultatet i kampen er relativt uviktig mtp. nedrykkssjansene. Samtidig har vi god kontroll på hvor mange vi kunne slippe inn og hadde fortsatt noen mål å gå på ift Nanset i den andre avdelingen. Det var ingen 0-5-kamp, men Molde vant fullt fortjent.

Nå er sesongen over og det er fortsatt håp for oss. Rykker Avaldsnes ned fra Toppserien holder vi plassen, så må vel innrømme at vi i Amazon er store TIL2020-supportere i kvaliken der.

Til slutt må jeg skryte av dommertrioen og spesielt hoveddommer Maren Nilsen i dag. 2.divisjons kort beste dommer og har vært meget god i de tre kampene hun har dømt oss i år. En av få dommere som holder nivået i en spisset 2.divisjon og hun har godt potensialet til å utvikle seg til å dømme enda høyere fremover.

Molde trenar August Nyland Ørsahl:
- Klissvåt affære, ingen fotballkamp på grunn av forholdene og to lag som virkelig kriger! Vi må justere veldig mye for å få til en ok fotballkamp. Var veldig viktig for oss å avslutte serien med stil. Det gjorde vi.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Rosenborg BK Kvinner 2 - Tiller Idrettslag Fotball 3-1 (2-1)
1-0 Hedda Krogstad Lium
1-1 Isabel Teigen
2-1 Thea Arnegård Kulvik
3-1 Cille Nilsen

Kampanalyse:

Rosenborg trenar Bjarte Lindbak Guttormsen:
- Tøft og spennede lokaloppgjør. Møter et aggressivt tillerlag. Spiller en jevn første omgang der vi sliter med flyt i spillet. Tar over i andre omgang og punkterer kampen med 3-1 etter 70'. Takk for kampen, Tiller.
 
Alt i alt en god avslutning på en innholdsrik sesong. Våren var preget av mye stang ut resultatmessig, men høsten har vært stang inn både resultat og prestasjonsmessig. Gleder oss allerede til sesongen 2024.

Tiller trenar Geir Arne Kristiansen:
- Sliten kamp av oss, men er fornøyd med en time midtveis i kampen, RBK 2 vinner fortjent. Takk for i år 

Bryne FK - Vålerenga Fotball Damer 2 3-0 (1-0)
1-0 Marthe Christine Johannessen
2-0 Oline Øfsteng
3-0 Karina Fløysvik Hæåk

Kampanalyse:
Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
God avslutning på sesongen, vi skaper mye og får god kontroll defensivt utover i kampen. Vi gleder oss til 2024!

Vålerenga trenar Simon Hansen:
- Vi gjorde en ålreit kamp, men ble straffet hardere enn vi klarte å straffe.
Foto:
Tynset - Frigg 2-5 (0-3)
0-1 Anniken Sætre Pedersen
0-2 Emilie Finnevolden
0-3 Nora Bakke, straffe
1-3 Anine Skogan
1-4 Emilie Finnevolden
1-5 Mathilde Rossebø Kalstad
2-5 Marit Fiskvik


Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon