Julia Charlotte Tveter Arnesen (i midten) jubler for scoring borte mot Lyn 2 forrige sesong. Tirsdag kunne hun og resten av jentene juble for fornyet kontrakt i 2. divisjon. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Sarpsborg 08 beholder plassen i 2.divisjon

Herd takket nei til fornyet kontrakt i 2.divisjon. Dermed gikk tilbudet videre til Sarpsborg 08, som nå har takket ja.


– Tidligere i dag fikk vi spørsmål om vi ville ha den ledige plassen som ble til overs etter at Avaldsnes' andrelag måtte ned en divisjon. Vi brukte ikke lang tid på å svare ja til det tilbudet, sier Sarpsborg 08 sin nye hovedtrener, Thomas Johnsen, i en pressemelding på Sarpsborg 08 sine hjemmesider tirsdag

Det har blåst godt rundt 2.divisjon de siste ukene og logistikken rundt hvilke lag som skal være med neste år, men nå er de 30 lagene fastsatt. Det etter en lengre prosess der flere lag har fått sine gode nyheter.

Amazon Grimstad og Nanset beholdt plassen

Først ble 2.divisjon endret til tre avdelinger á ti lag. Dermed skulle man øke fra 28 til 30 lag. Det førte til at både Amazon Grimstad og Nanset beholdt plassen i divisjonen og begge takket ja til dette.

Herd takket nei

Samtidig var det enda en ledig plass. Dette etter at Avaldsnes mistet plassen sin i Toppserien og ble degradert til 1.divisjon. De valgte i romjulen å ikke benytte seg av klagefristen og dermed besto avgjørelsen til lisensnemda. Arna-Bjørnar beholdt dermed for øvrig plassen i Toppserien.

Det førte til at også Avaldsnes 2 ikke kan spille 2.divisjon og ble degradert til 3. divisjon. Dette da det må være en divisjon imellom første- og andrelaget i norsk toppfotball.

Den plassen fikk Herd tilbud om i romjulen, men etter en helhetsvurdering har de takket nei.

Les hele begrunnelsen til Herd på deres Facebook-side:

Tre mål skilte i favør Sarpsborg 08

Dermed gikk plassen til neste på listen. Det var Sarpsborg 08. De fikk tilbudet tirsdag og trengte ingen tid på å takke ja. Dermed er Østfoldlaget klare for en ny sesong i 2.divisjon.

Sarpsborg fikk for øvrig dette tilbudet takket være at de var rangert best av de som rykket ned. Sarpsborg hadde samme poengsum som henholdsvis Tynset og Bossmo/Ytt. Dermed var det målforskjellen som avgjorde. Med Sarpsborg sine -49 i målforskjell var de tre mål bedre enn Tynset sine -52. Bossmo/Ytt. var dårligst med ytterligere et par minusmål etter -56 i målforskjell.

Les også:
Ny struktur igjen fra 2025

Neste års sesong instilles også til å bli en overgangssesong. Et utvalg har anbefalt at det fra 2025-sesongen skal være ti lag i Toppserien (som i dag journ.anm.), tolv lag i 1. divisjon (en økning på to lag journ.anm.), mens i 2.divisjon skal det være to avdelinger med 12 lag i hver (en redusering fra 30 til 24 lag fra 2024 journ.anm.). I tillegg ønsker de et nytt kvalifiseringssystem mellom de tre nivåene.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Sarpsborg 08 2.divisjon