Siste serierunde mellom Stabæk og Rosenborg Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Børsen: Stabæk - Rosenborg: 1-2

Rosenborg snudde med to raske

Rosenborg stanget lenge mot et godt organisert Stabæk-lag, men fem magiske minutter sørget for seier for trønderne i årets siste kamp

Rosenborg var nærmest scoring i åpningen, men Synne Skinnes Hansen traff kun stolpen. I den andre enden traff Stabæk bedre da Melissa Bjånesøy tredde nydelig igjennom til Iris Omarsdottir 20 minutter ut i kampen. Omarsdottir fyrte til fra 17-18 meter og sendte Stabæk opp i 1-0 på Nadderud.

Ikke lenge etter var metallet igjen i veien for trønderne da Emilie Nautnes hamret ballen i tverrliggeren og ut. Helt på tampen av førsteomgang skulle så Skinnes Hansen bare sette ballen i mål da hun fikk ballen etter et pent slått innlegg fra Anna Jøsendal. På bakre sto Skinnes Hansen helt alene, men ballen skled av foten og gikk i nettveggen i det som var førsteomgangs aller største sjanse. Også Stabæk hadde sine muligheter i den første omgangen, men det ble med den ene scoringen til Omarsdottir før pause.

Like etter hvilen var Stabæk fryktelig nære å sette inn 2-0, men kun en enorm redning fra Lene Christensen på headingen til Kim Sundlöv hindret scoring.

SE OGSÅ: Alle bildene fra kampen

Rosenborg slet virkelig med å skape de aller største mulighetene i åpningen av andreomgang da Stabæk lå meget godt og stanget unna det som kom. Da tok Steinar Lein grep fra sidelinjen.

Han satt inn på Emilie Joramo og debutant Frøya Brennskag-Dorsin. 15-åringen var frisk på topp for Rosenborg og spesielt god i det høye presspillet til trønderne. Samtidig fikk de ballkunstner Joramo sentralt. Hun vant mye dueller sentralt, samtidig som hun strødde perfekte pasninger og løste opp mye for trønderne.

Så smalt det like etter byttene. Emilie Nautenes dro seg inn i feltet og la 45 grader ut til Celine Nergård. Sistnevnte hamret ballen i mål til 1-1, men mer skulle komme.

Seks minutter senere krangler Dorsin og Nauntes ballen videre til Maria Olsvik. Hun slenger seg frem og får så vidt ballen over mållinjen. Selma Pettersen får klarert ballen, men da har allerede ballen vært de nødvendige millimeterne over linjen. 2-1 til Rosenborg etter to raske scoringer.

Kun et par minutter senere var Nauntes frempå igjen. Hun kom inn i feltet før hun ble taklet hardt. Dommeren var ikke i tvil da hun pekte på straffemerket. Straffen satt dog Selma Sol Magnusdottir i stolpen og ut.

Stabæk fikk ikke til noen sluttspurt og dermed endte det med 2-1-seier til trønderne som dermed fikk en god avslutning på sesongen, selv om målsetningen om Champions League-plass røk.

Etter kampen ble for øvrig Mathilde Harviken kåret til årets gjennombrudd av Toppserien.

Dorsin fikk sin Toppseriedebut. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Børsen

Stabæk -Rosenborg 1-2 (1-0)
Nadderud Stadion
Tilskuere: 222

Mål: 1-0: Iris Omarsdottir, 1-1, Celine Nergård, 1-2: Maria Olsvik
Gult kort: Sara Hørte, Rosenborg

Børsen går for ordens skyld fra 1 til 10. Spillere må ha spilt minst 30 minutter av kampen for å bli vurdert (inkludert overtiden).

Dommerteamet: 8

Dommer: Karoline Marie Jensen  (Furuflaten Idrettslag)
Ass.dommer 1: Aylin Kalak  (Høybråten og Stovner IL)
Ass.dommer 2: Liv Boberg Kristiansen  (Skedsmo)
4. dommer: Herman Holthe  (Bækkelagets SK)

En god kamp fra dommerteamet. Har kontroll på offsidelinjen, godkjenner korrekt Rosenborg sitt mål og dømmer riktig straffe til Rosenborg. Gjør ellers sakene sine bra og holder en god linje gjennom hele kampen. En god avslutning på sesongen fra dommerteamet.

Stabæks beste: Sunniva Skoglund - 7

Igjen er sisteskansen Stabæks beste. Gjør flere gode redninger og står solid bak der for Bærumslaget. En keeper for fremtiden både for Stabæk og Norge. Ble etter kampen kåret til årets Stabæk-spiller av Stabæk support.

Rosenborg og banens beste: Emilie Nautnes - 7

Nauntes spilte en meget god kamp på topp for Rosenborg. God i presspillet, jagde alltid både med og uten ball. Får med seg to assist og kunne stått med tre om Rosenborg hadde omsatt straffen sin i scoring.