Rosenborg rundspilte Vålerenga og vant hele 3-0 på Lerkendal. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Børsen: RBK - VIF: 3-0 (0-0) (18/11-23)

Rosenborg rundspilte seriemester Vålerenga

Rosenborg dominerte stort på Lerkendal foran de over 4000 tilskuerne da de sikret seg Champions League-plass da de vant 3-0 og sendte Vålerenga hjem som slakt.


Trønderne hadde invitert til fest på Lerkendal, men siden gullmulighetene glapp forrige helg ble det heller en viktig kamp for å sikre sølv og Champions League-plass.

Det hele startet med en æresvakt for serievinner Vålerenga, men etter det handlet omtrent alt om Rosenborg, mens Vålerenga virket å kun tenke neste ukes cupfinale og virket å ta det som en treningskamp.

Trønderne gikk respektløst til verks og styrte det meste ute på eget gress. Allerede 40 sekunder ut i kampen var de nære å sette inn kampens første, men det endte med en corner. Til tross for Rosenborg sin balldominans hjemme på Lerkendal skapte de kun noen halvsjanser gjennom den første omgangen, mens Vålernga hadde de største sjansen da Mimmi Löfwenius Veum fikk servert ballen på sølvfat fra Rosenborgs Elin Sørum, men alene med keeper klarte hun ikke å sette ballen i mål. Dermed sto det 0-0 til pause.

Etter hvilen derimot tok det virkelig fyr ute på banen. Rosenborg tok en enorm dominans ute på gresset og styrte det meste.

Allerede 46:30 ut i kampen kom en gedigen RBK-sjanse da Cesilie Andreassen satt ballen i stolpen og ut, men det ga seg ikke der. Etter flere gode RBK-muligheter satt den så til slutt i det 64. minutt. Camilla Linberg vant ballen i boks og la til Emilie Marie Joramo. Hun fikk tid til å legge den til rette før hun sendte ballen via en Vålerengaforsvarer og i mål til 1-0-ledelse og jubel på Lerkendal.

2-0 skulle også sitte ikke lenge etter. Anna Jøsendal slo et perfekt innlegg til Sara Hørte som headet ballen i mål, men det kan stilles spørsmålstegn ved både forsvarsspillet og keeperspillet på scoringen da Hørte ikke engang trengte å hoppe for å vinne hodeduellen.

Rosenborg ga seg ikke med det og like etter og 74 minutter ut i kampen sto det 3-0. En smart frisparkvariant der Sørum slo ut til Linberg. Linberg banket ballen inn i boks og Michaela Kovacs var uheldig da hun satt ballen i eget mål. Tre RBK-scoringer på ti minutter avgjorde kampen på Lerkendal.

Rosenborg var nærmere 4-0 enn Vålerenga var redusering, men til slutt endte det med 3-0-seier og RBK kunne juble for sølv og Champions League-plass neste år.

 

BØRSEN

Dommerteamet: 8

En meget god kamp fra en dommerkvartett som tillot duellspill. At Mimmi Löfwenius Veum ikke får gult når hun sender Emilie Joramo inn i en salto med dobbel axel i 1.omgang er meget spesielt da det er burde vært et soleklart gult kort. Utenom det kun noe smårusk og ikke noe å utsette på dommerne, og det var noe av det beste vi har sett hele sesongen.

Hoveddommer: Sarah Fatemeh Zangeneh  (Kongsberg IF)
Ass.dommer 1: Niloo Kafili  (Ridabu IL)
Ass.dommer 2: Ingrid Pettersen  (Buvik IL - Fotball)
4. dommer: Vilde Sølverud Larsen  (Stoppen Sportsklubb )

Rosenborg:
Lene Christensen: 6
Mali Lilleås Næss (K): 6
Sara Iren Lindbak Hørte: 7
Mathilde Hauge Harviken: 7
Kristine Minde: 6
Elin Åhgren Sørum: 7
Emilie Marie Joramo: 8
Camilla Linberg: 8
Anna Langås Jøsendal: 9
Cesilie Andreassen: 6
Emilie Nautnes: 6

Vålerenga:
Jalen Justine Tompkins: 4
Michaela Dominique Kovacs: 3
Elise Hove Thorsnes: 4
Ingibjörg Sigurdardottir (K): 3
Janni Bøgild Thomsen: 4
Linn Victoria Vickius: 5
Olaug Tvedten: 4
Ylinn Tennebø: 4
Stine Nybø Brekken: 4
Mimmi Matilda Löfwenius Veum: 4
Felicia Anna Rogic: 3
Karina Sævik (fra 46. min for Veum): 3
Selma Pettersen (fra 61. min for Thorsnes): 3
Thea Bjelde (fra 61. min for Tvedten): 4

*Resten av spillerne som spilte spilte ikke nok til å bli vurdert!

**Børsen går for ordens skyld fra 1 til 10. Spillere må ha spilt minst 30 minutter av kampen for å bli vurdert (inkludert overtiden).   

Vurdert av: Andreas Kristoffer Berge, redaktør i Kvinneidrett.no

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.