NM-kvarten mellom Stabæk og RBK på Nadderud Foto: Nicholas Noreng

Rosenborg og Vålerenga til Cupfinalen

Det ble favorittseier i begge semifinalene, men Vålerenga måtte ha ekstraomganger mot byrival Lyn.


Rosenborg tok imot LSK Kvinner på et nærmest fullsatt Koteng Arena lørdag.

Etter de første 45 sto det 0-0, men i en seksminutters periode i andreomgang tok det virkelig av. Først sørget Selma Sol Magnusdottir for 1-0 til vertene, før Emma Stølen Godø utlignet til 1-1. Det hjalp lite, for to minutter senere satt Cesilie Andreassen inn 2-1-scoringen.

Det ble og kampens siste scoring og Rosenborg skal spille cupfinale for først gang på damesiden etter overtakelsen fra Trondheims-Ørn.

Drama i Oslo

På Intility ble det et stort drama. Lyn tok ledelsen ved Kamilla Melgård like før pause, men i andreomgang utlignet Karina Sævik for vertene.

Gjestene fra Oslo vest ga seg ikke og Miriam Vilnes Mjåset sørget for 2-1-ledelse for Lyn. Den gleden varte dog kun et par minutter før Felicia Anna Rogic satt inn 2-2 etter et innlegg i ypperste verdensklasse fra Selma Pettersen.

85 minutter ut i kampen så ble Emilie Closs felt innenfor 16-meteren til det som burde vært en soleklar straffe.

– Det er ingen kontakt med ball og det ser ut som et straffespark for meg, sa ekspertkommentator Bengt Eriksen under NRK-sendingen.

Målgeniet avgjorde

I ekstraomgangene får Vålerenga en drømmestart etter en dødball. Til slutt faller ballen ned hos tidenes mestscorende i norsk Toppserie, Elise Thorsnes. Hun banker til og setter ballen i mål til 3-2.

Flere mål blir det ikke og Vålerenga går til cupfinalen.

Dermed får vi Rosenborg mot Vålerenga i årets cupfinale. Den spilles på Ullevaal Stadion søndag 26. november klokken 12.45.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.