Synne Skinnes Hansen i aksjon for Rosenborg mot Levante i Champions League-kvalifiseringsfinalen i 2021/22. Den gang ble det tap etter ekstraomganger. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Rosenborg kontrollert til gruppefinale

Trønderne fikk en drømmestart da Bredablik ble slått i Champions League-kvaliken torsdag kveld.

Kun fire minutter ut i kampen sørget Emilie Nautnes for 1-0-ledelse etter et fint innlegg fra Synne Skinnes Hansen.

Rosenborg var i fyr og flamme i starten av kampen og Cesilie Andreassen doblet ledelsen til 2-0 på pasning fra tidligere Breidablik-spiller Selma Sól Magnúsdóttir etter kun elleve minutter.

Men ikke nok med det. Etter 19 minutter slo Skinnes Hansen en nydelig ball inn til Nautnes som hamret ballen i mål på volley og 3-0 til Rosenborg før 20 minutter var spilt.

Etter hvilen tok det ikke mer enn drøye minuttet før Nautnes igjen var frempå et innlegg fra Skinnes Hansen. Via en Breidablikforsvarer spratt ballen i mål og 4-0 til trønderne.

Islendingene ga seg dog aldri og 67 minutter ut i oppgjøret sørget kaptein Natasha Moraa Anasi for 4-1, før Helena Ósk Hálfdánardóttir reduserte til 4-2 to minutter senere.

Rosenborg tok seg sammen og slapp unna med skrekken. Trønderne fikk kontrollert inn seieren og vant med 4-2.

Søndag venter FC Minsk i gruppefinalen. Hviterusserne slo tsjekkiske Slovácko 2-1 i sin kamp. Dermed blir det et nytt møte mellom Rosenborg og Minsk. Lagene møttes nemlig i fjorårets kvalifisering og den gang var det Rosenborg som vant.

Kampstart søndag er klokken 17:00.

Søndag er vi på plass på Koteng Arena for å dekke både bronsefinalen og finalen i kvalifiseringsgruppen.

FC Minsk jubler for scoring mot Celtic i Champions League-kvalifiseringen i 2021/22. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet