Rosenborg jubler for cupgull 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Rosenborg jublet for cupgull

Etter en dramatisk finale var det til slutt trønderne som kunne juble for sitt første gull på 20 år. Hør hva Rosenborgs Cesilie Andreassen og Emilie Marie Joramo hadde å si i etterkant.

Vålerenga startet kampen best, men slet med å skape de største sjansene. De var det nemlig Rosenborg som hadde og nærmest var Camilla Linberg som fikk et uheldig touch aklene med keeper. Dermed sto det 0-0 til pause.

Rosenborg i ledelsen

Etter hvilen var det og Rosenborg som skapte det meste på Ullevaal og til slutt fikk de en gyllen mulighet da Emilie Nautnes kom alene mot keeper. Guro Pettersen var akkurat litt for sent ute og felte Rosenborg-spissen, og dommer pekte korrekt på straffemerket.

Straffen satt Cesilie Andreassen i stolpen, før hun på andre forsøk klinte ballen i nettet. 1-0 til Rosenborg.

VAR-annullering

Vålerenga presst på for utligningen og fem minutter på overtid trodde alle at det sto 1-1. Thea Bjelde limte ballen i krysset fra distanse, men scoringen ble til slutt korrekt annullert for offside i situasjonen i forkant etter en VAR-sjekk.

Dermed kunne Rosenborg til slutt juble for en 1-0-seier og klubbens første gull som Rosenborg, det 20 år siden de tok seriegull og 21 år siden forrige cupgull.