Rikke Ingebrigtsli Hansen før hjemmekampen mot Rönnby tidligere i mars. Søndag kunne hun kalle seg seriemester i verdens beste innebandyliga. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Rikke ble seriemester med Pixbo: –⁠ Jeg er veldig privilegert

Søndag kveld kunne Rikke Ingebrigtsli Hansen juble etter å ha blitt seriemester i verdens beste innebandyliga. Det etter 9-5-seier borte mot Thorengruppen.


Det var knyttet stor spenning til søndagens kamp mellom Thorengruppen og Pixbo Wallenstam. Før kampen ledet Pixbo serien med to poeng, men kunne med seier sikre seg seriemesterskapet med én kamp igjen av serien. Allerede fra start kunne man se et heltent Pixbo. Laget ledet nemlig 3-0 etter den første perioden og Ingebrigtsli Hansen hadde assist på 2-0-scoringen.

I midtperioden økte Pixbo forspranget og de vant perioden med 5-3. Dermed sto det 8-3 til Pixbo før den siste perioden. Der hadde Pixbo kontroll til tross for at de tapte perioden. Til slutt kunne Pixbo slippe jubelen løs etter en 9-5-seier.

– Det er stort og veldig deilig å kunne kalle seg seriemester når man har vært så nære i 2 år. Vi har hatt en stabilt bra sesong, og et ekstremt bra lag i år som jeg er veldig privilegert over å være en del av, sier Ingebrigtsli Hansen til Kvinneidrett.no når vi prater med henne mandag ettermiddag.

Rikke Ingebrigtsli Hansen under kamp med Pixbo Wallenstam hjemme mot Rönnby. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Én kamp igjen

For Pixbo har de to siste sesongene vært nummer to i SSL. I fjor ble det også et knepent tap i sluttspillfinalen mot Thorengruppen, samt at det ble tap mot samme lag i cupfinalen i høst.

Denne sesongen har likevel det meste gått veien for Pixbo. Laget har vunnet 24 av 25 seriekamper og leder med fem poeng på Thorengruppen når én serierunde gjenstår. Den går hjemme mot KAIS Mora til lørdag.

Rikke Ingebrigtsli Hansen under kamp med Pixbo Wallenstam hjemme mot Rönnby. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Klart for sluttspill

Til tross for at Ingebrigtsli Hansen og Pixbo kunne juble for seriemesterskapet er det nå det virkelig begynner for Göteborgslaget. Det er sluttspillet som er det viktigste og der skal de først kjempe seg igjennom kvartfinale og semifinale før en eventuell finale.

– Det viktigste av sesongen gjenstår, men det er såklart en fin fordel å ha med seg en serieseier inn i sluttspillet. Alt kan skje og overraskelser kan komme i sluttspill, så vi skal fortsette å gi alt for å stå øverst på pallen når SM-gullet deles ut i april, sier den norske Pixbo-spilleren om hva som venter.

SM-finalen spilles i Avicii Arena lørdag 23. april.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.