Johanna Renmark - Brann Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Nyttårskalender - Luke 6

Renmark: –⁠ Det var heftig

Johanna Anna Maria Renmark (20) kom til Brann fra Uppsala i sommer og er en av de mest spennende unge spillerne i Toppserien. Vi tok en prat med svensken om den første tiden i Bergen i luke 6 av vår nyttårskalender.


I august meldte den 20 år gamle svenske jenta overgang fra Uppsala til Brann da hun signerte en kontrakt som strekker seg ut 2025-sesongen. Hun har en rekke aldersbestemte landskamper for Sverige og har det siste året hvert med på U23-landslaget til våre naboer. Hun omtales som et stort talent i Sverige og vi har fått sett noe av det hun kan by på utover høstsesongen i Brann.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Hurtigheten er styrken

I Uppsala scoret hun fem mål og hadde to assist på de 17 kampene hun spilte i Damallsvenskan før sommeren, mens i Brann har det foreløpig blitt tre mål på ni kamper i Toppserien.

– Min styrke er først og fremst hurtigheten min. Også håper jeg å kunne være med på å skape sjanser og få noen målpoeng for å hjelpe laget til poeng fremover, sier Renmark til Kvinneidrett.no.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Tøff start

Renmark åpner også om at det har vært en tøff overgang da det har vært mye å sette seg inn i, men nå kjenner hun på at det blir bedre og bedre. Dermed ser hun frem til en 2024-sesong, der hun føler seg mer tilfreds både på og utenfor banen.

– Det har vært bra og veldig kult. Det har vært tøft å komme inn i et nytt land med det å få satt sammen alle bitene rundt fotballen, men det har jeg kommet inn i nå, så nå blir det bare bedre og bedre. Det har også vært tøft å komme inn i et nytt lag og et nytt spillesystem, men det har jeg også kommet inn i nå, så det er nå jeg kjenner at jeg er i form.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Enorm opplevelse

Renmark har og fått kjenne på hvordan det er å spille Champions League. Først kom hun inn og spilte siste halvtimen da Brann tok seg videre fra kvaliken mot Glasgow på Brann stadion. Det foran 6 833 tilskuere på Brann Stadion. Deretter har hun fått innhopp i tre av gruppespillkampene.

– Det var helt fantastisk og kjempekult. Man ønsker at man fikk spilt hver kamp med like mye tilskuere. Det er ekstra kult da man kjenner på at supporterne heier på oss. Det var heftig, sier hun om opplevelsen da Brann sikret seg plass i gruppespillet i oktober.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Drømmegruppe

Og i gruppen fikk de en drømmetrening. Forruten Lyon møter de også Slavia Praha og St. Pölten. Der er det nå store sjanser til å ta seg til en kvartfinale etter to seire, én uavgjort og ett tap. Dermed ligger Brann med syv poeng etter fire kamper. Med andre ord er de sikret kvartfinale så lenge Lyon vinner sine kamper og Brann tar ett poeng mot et av de andre lagene.

– Vi er godt fornøyd med gruppen vi fikk og det er godt å kjenne på at det finnes en ganske bra sjanse for å både vinne kamper og ta oss videre. Det hadde vært en drøm å ta seg til en kvartfinale, sier Renmark avslutningsvis til Kvinneidrett.no.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.