Eira Johnsen Reiten jubler for scoring i Eliteserien. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Reiten etter gullsesongen: –⁠  Gir meg motivasjon

Eira Johnsen Reiten har hatt god progresjon med Grei sitt gullag i innebandy. Nå har hun også bestemt seg for å fortsette i klubben.


Etter åtte kamper i 2020/21-sesongen ble det betydelig mer spilletid i 21/22-sesongen.

Hun fikk totalt 20 kamper i serien der det endte med sølv med Grei-jentene. I NM-sluttspillet står hun bokført med fire kamper for Grei. I finalen ble det dog ikke spilletid, men juniorjenta kunne være med på å feire NM-gullet.

– Jeg er veldig stolt egentlig. Selv om jeg ikke spilte i kampen, så er det utrolig gøy å stå på sidelinjen og heie opp laget, og se hva de klarer å prestere, sier Reiten til Kvinneidrett.no.

Reiten (i midten) jubler for scoring i NM-finalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

– Føler jeg har vært med på det

Vi møtte henne etter NM-finalen tidligere i år og det var en godt fornøyd Grei-jente vi møtte etter at gullet ble sikret med 5-2-seier over Tunet i finalen på hjemmebane i Apaløkka.

Selv om det ikke ble spilletid skryter hun av trøkket som var i hallen med 865 tilskuere.

– Det var veldig annerledes. Det er ikke ofte vi har fulle tribuner. Det er nervepirrende til og med å varme opp foran alle samme. Det er veldig gøy og det er utrolig god stemning i den lille heiagjengen vi har fått. Det hjelper veldig på for laget.

Til tross for null minutters spill i finalen har hun en følelse av å ha bidrat på veien.

– Selv om jeg ikke spiller, så føler jeg at det er mitt gull også. Jeg har vært med på veien og hjulpet. Det er mitt lag også. Det synes jeg er veldig gøy.

Reiten i oppvarming under NM-finalen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Ni målpoeng

Totalt spilte som sagt Reiten 24 kamper for Grei i 2021/22-sesongen. Der noterte hun seg for ni målpoeng fordelt på fem scoringer og fire assist.

– Jeg synes det er veldig gøy. Ikke bare det å være på banen, men det å faktisk se at jeg bidrar på statistikken og generelt også. Jeg får en følelse av at jeg ikke bare får litt spilletid fordi man kanskje synes synd på meg liksom.

Hun har med andre ord fått en god del mer spilletid den siste sesongen enn hun har fått tidligere.

– Ja, jeg har fått mye mer spilletid enn jeg ellers har fått og jeg synes det er veldig gøy. Det er selvfølgelig fint å ha så mange rundt seg som hjelper meg på veien også når jeg føler at jeg ikke presterer så godt som jeg kan.

Reiten i godt driv under 2021/22-sesongen. Her borte mot Sveiva. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

God utvikling

I 2020/21-sesongen ble det som tidligere nevnt kun åtte kamper, hvor det heller ikke ble målpoeng, så dermed har hun i 2021/22-sesongen tatt store steg også på statistikkene. Selv om hun selv ikke har lagt stor merke til det, har hun fått høre fra flere at utviklingen har gått rett vei.

– Jeg synes det er vanskelig å legge merke til det selv, men jeg har fått gode tilbakemeldinger fra de på laget, fra trenere og andre om at jeg har hatt en god kurve og har blitt bedre i løpet av sesongen også. 

Samtidig har prestasjonene hennes og lagets bidrat til motivasjon for videre spill i klubben. Hun har nå bestemt seg for å bli værende i Grei også neste sesong.

– Det gir meg utrolig mye motivasjon til å fortsette og liksom bli en større del av det selv. Kanskje ende opp med gull og gull et år også. Det er bare positivt for min del og jeg kjenner et kick når vi presterer bra.

Men hva med fremtiden. Hvor langt kan Eira nå?

– Jeg har egentlig alltid spilt innebandy fordi jeg synes det er morsomt og det holder meg i aktivitet. Når jeg først kommer meg litt videre og ser at jeg har progresjon, så er det morsomt å se hvor langt jeg kan komme og.

Reiten under en U19-landslagssamling i 2021. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Fikk god læring på U19-landslaget

I tillegg har hun også vært innom U19-landslaget den siste sesongen. Der har hun fått hentet gode referanser.

– Det har vært veldig god læring. Jeg merket det veldig fort også når jeg kom dit, at det var mye å lære der både av andre på min egen alder. Her i Grei spiller jeg med veldig mange som er mye eldre enn meg. Det var morsomt å kunne spille med noen som er litt mer jevnaldrende. Det samtidig som man får litt andre synspunkter, istedenfor å bare få det i klubb, sier Reiten avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

Reiten har dog for øvrig trukket seg fra U19 på grunn av for mye ting å forholde seg til med lagstreninger i Grei, skole og annet. Dermed blir hun ikke å se i U19-VM.

Eira Johnsen Reiten, Grei innebandy, med kongepokalen og gullmedaljen etter NM-gullet i 2021/22-sesongen. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Innebandy Grei