Henny Ella Reistad i aksjon for Norge under VM 2023. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Reistad ble ikke banens beste forklart

Alle forventet at Henny Ella Reistad ble banens beste i fredagens semifinale, men sjokket som møtte folk etter kampen kom ikke overraskende på vår håndballekspert.


– Henny spilte tidenes landskamp og hadde fortjent banens beste etter min mening, sier ansvarlig redaktør Andreas Kristoffer Berge.

Men så er det andre faktorer som bestemmer det rundt banens beste.

Ti minutter før slutt annonserer IHF tre kandidater til banens beste der publikum kan stemme på disse tre. Blant de tre jentene var Reistad for øvrig, men hun som vant den i danske Althea Reinhardt var også her.

- Da kampen gikk til ekstraomganger krevde det mer utfordringer rundt kåringen, for etter full tid var Reinhardt den klart beste kandidaten.

IHF har mandat

Men så skjedde det noe som snudde kampen på hodet. Reistad banket inn scoringer og IHF ville dermed få en utfortdring siden avstemningen var avsluttet. Da har riktignok IHF mandat til å endre dette, men det gjorde de ikke til stor irritasjon hos alle lands media.

Reinhardt ble stående igjen som banens beste etter sine 38 redningsprosent, men Reistad som ble tidenes mestscorende i en norsk håndballkamp ikke fikk prisen.

– Her bør IHF gå inn å endre til Henny som banens beste slik de har mandat til, sier Berge.

Reistad MVP

Sportskollektivet erfarer derimot at IHF-juryen kommer til å kåre Reistad til MVP i turneringen.

– Blir Reistad MVP er det ingen verdens ting å si på det. Hun er verdens beste håndballspiller om dagen og leverer varene i viktige kamper. En drøm å spille med, men et mareritt å spille mot. Noe annet enn Henny som MVP ville vært estremt merkelig, sier vår redaktør Berge om situasjonen.

Disse bør med

For andre som bør på årets lag er det en god blanding av frankse, norske go danske spillere ifølge vår ekspert i Herning.

– Emma Friis bør inn som beste høyrekant. Hun har levert stabilt og også levert nærmest prikkfritt i de viktige kampene, mens Camilla Herrem, som er vår norske kandidat, har levert et skuffende sluttspill etter at hun startet VM meget bra. I tillegg bør Rikke Iversen med som kanskje VMs beste strekspiller. Og ikke minst bør Emily Bölk fra Tyskland vurderes som beste forsvarsspiller. Årets keeper og de andre plassene er dog veldig spennende å følge med på for her er det mange gode kandidater, vurderer Berge.

– Uansett hvordan vi vrir og vender på det er i hvert fall Reistad en del av årets lag. Noe annet ville vært overraskende, sier han videre.

– Samtidig vil jeg hylle det mentale ved Kristina Jørgensen. Det hun går igjennom i hodet før hun sikrer forlenging er enormt og hun bør vurderes inn. Metz-spilleren har levert i kamp etter kamp for danskene.

Samtidig melder han at Frankrike har få som har stikket seg ut, men at det der er mer det kollektive som har stått fram og mange som har prestert på et høyt nivå.

- Dette er kun et par plasser undertegnede synes har utmerket seg, men vil si de som setter det sammen har en nærmest umulig oppgave foran seg, avslutter Berge.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.