Kamilla Høybakken og Porsanger reddet trolig plassen i helgen da laget slo Nanset med 3-2. Høybakken scoret et av målene for bortelaget. Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet

Reddet trolig plassen

Det ble seier til Porsanger i den viktige nøkkelkampen i bunnen borte mot Nanset. Dermed reddet trolig laget fra Lakselv plassen i 2.divisjon.


Porsanger reddet trolig plassen sin med 3-2 seieren borte mot Nanset i det som virkelig kan kalles en sekspoengskamp. Laget hoppet med seieren også forbi Mjølner og Medkila på tabellen. Dermed har Reidulf Høybakken sine jenter syv poeng mellom seg og Nanset som er første lag under streken.

I toppen er det Odd for alle poengene. Laget tok tre nye poeng da klubben slo Medkila med 6-0. Stina Kleppe (bildet under) scoret ekte-Hattrick for laget på 18 minutter i 1.omgang. En flott prestasjon av avdelingens toppscorer, som nå er oppe i 25 mål denne sesongen. Laget har ni poeng til HamKam med fire runder igjen (HamKam har en kamp tilgode), så vi kan vanskelig se at Odd ikke tar seg opp til 1.divisjon.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
I bunnen er Sarpsnorg 08 nederst med sine 12 poeng. Deres kamp mot HamKam ble ikke spilt denne helgen, men skal spilles onsdag 25.oktober. Bossmo & Yttern fikk en opptur i sin bortekamp mot Mjølner. Laget fra Nordland slo til med 2-1 og klatret dermed vekk fra bunnplassen denne sesongen.

Bjørnevatn spilte en god kamp etter rapportene mot LSK 2, men vertene vant kampen 1-0. Lyn 2 slo Kongsvinger med 3-1, mens Stabæk 2 slo KFUM på Ekeberg med 2-1. Under kan dere lese litt kommentarer fra klubbene i forbindelse med kampene denne helgen. De er levert til oss av Lurifax Support.

Lørdag:

Mjølner - Bossmo & Ytteren IL 1-2 (0-1)
0-1 Mia Skjerve
1-1 Victoria Kristensen Eliassen
1-2 Tyra Bjørnådal

Kampanalyse

Mjølner trenar Thomas Bangstad:
- Bom Bom BOM! Helt uforståelig at vi ikke scora flere enn motstanderen i dag. Brenner vel nærmere tosifra antall 100% sjanser, da er det vanskelig å vinne fotballkamper!
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet
Nanset Fotball Damer - Porsanger Idrettslag 2-3 (1-1)
1-0 Anabelle Kalleberg James
1-1 Kamilla Høybakken
2-1 Elisabeth Jeppesen
2-2 Johanne Bjørnå
2-3 Aurora Hustad Johansen

Kampanalyse:
Nanset trenar Andreas Drugge:
- Ser man till kampen som helhet så ska vi ta 3p. För dagen så gör vi en god prestation men må si att vi har oflyt idag. Porsanger är effektiva og gör mål på de få muligheter de har. Noen av målen är för billiga.

Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
- Fantastisk deilig 3-2 seier over Nanset borte i dag. Damelaget imponerte med å snu kampen etter å ligget under 2 ganger på en middels dag spillemessig, men for en innstilling og vilje til å vinne kampen. Endelig har vi marginer på vår side.

Søndag:
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
LSK Kvinner Rekrutt - Minibirdsa - Bjørnevatn Damelag 1-0 (1-0)
1-0 Tonje Erikstein

Kampanalyse:

Lillestrøm kvinner Kaptein Ingvild Vik Jonassen:
- Det ble en jevn kamp i hallen i dag mot et fysisk tøft Bjørnevatn-lag som kriger godt. Vi har mye ball i store deler av kampen og skaper mye, men dessverre er ikke presisjonen foran mål god nok. Det holdt likevel til 3 poeng etter en pen skåring tidlig i første omgang, og vi tar med oss en etterlengtet smultring. Skryt til Bjørnevatns supportere som skaper trøkk på tribunen gjennom hele kampen, det er både artig og imponerende. Jentene står kampen ut og kjemper godt, og vi leverer en ok kamp i dag også.

Bjørnevatn trener Robert Berg:
- En god prestasjon mot et sterkt LSK-lag. Vi er gode defensivt og offensivt spiller vi oss fram til gode muligheter, men vi må forbedre oss foran motstanderens mål. Nå skal vi bruke treningsuka godt og så er vi veldig motiverte for å jakte 3 poeng til helga på hjemmebane.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
KFUM Damer - Stabæk Fotball Kvinner 2 1-2 (0-1)
0-1 Signe Amalie Strømnes
0-2 Karianne Nyhus
1-2 Anna Lundby

Kampanalyse:

KFUM trenar Jesper Eek:
- Vi fikk en skikkelig god referansekamp mot et sterkt Stabæk-lag der vi jobbet godt med utviklingsmålene våre. Dessverre holder det ikke til poeng i dag, men tankene går først og fremst til nok en spiller hos oss som antakelig fikk en alvorlig skade.

Stabæk trenar Johannes Kvammen Kallevik:
- Ny god kamp av oss i dag, skaper en del og bruker ballen godt. KFUM likevel farlig frempå ved en del anledninger og gjør det vanskelig for oss, men alt i alt en fortjent 1-2 seier føler vi.

Lyn Fotball Damer 2 - KIL Fotball Kvinner 3-1 (2-0)
1-0 Miriam Vilnes Mjåseth
2-0 Joshualyn Favour Reeves
3-0 Emilie Sofie Ludvigsen
3-1 Helene Marie Unneberg Lexerød

Kampanalyse

Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- På en svært dårlig kunstgressbane var hjemmelaget litt for gode for oss i dag. Vi gratulerer Lyn med en fortjent seier. Vi satser på å slå tilbake allerede neste helg!

Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
Odd - Medkila 6-0 (4-0)
1-0 Aurora Wallestad
2-0 Stina Kleppe
3-0 Stina Kleppe
4-0 Stina Kleppe
5-0 Julie Pedersen
6-0 Aurora Wallestad


Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon