Randaberg jubler for seier borte mot Koll i den første av to semifinaler i NM 2021 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Randaberg tok første stikk: – Gøyeste kampen jeg har spilt

Det ble et vanvittig oppgjør da Randaberg slo Koll i den første av to semifinaleoppgjør. Etter fem spennende sett og flere matchballer til vertene, var det Randaberg som til slutt skaffet seg det beste utgangspunktet før returoppgjøret neste helg.

– Veldig spennende kamp. Det er to dritbra lag som møter hverandre. Vi ligger under 23-14 og klarer å hente det inn. Vi har trua på vårt eget spill og holder oss ryddig på banen. Da er alt mulig, sier Wilde Jakobsen til Kvinneidrett.no.

– Det er nok den gøyeste kampen jeg har spilt tror jeg, legger hun til.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Voldsomt comeback

Koll startet kampen best og vant første settet med 25-22. I det andre settet ledet Koll også med hele 23-14, men da skjedde det noe. Randaberg hentet inn ledelsen og tok hele elleve strake poeng da de vant settet 23-25.

– Det er rått. Jentene er dritgode og det er rått fighta, sier Jakobsen.

Formen til Randaberg fortsatte også i det tredje da de vant 15-25, men utover i det fjerde settet satt Koll inn et støt og sikret seg settet med 25-19. Dermed måtte det hele avgjøres med et tie-break og et femte sett.

Der startet Randaberg best og ledet lenge med et par poeng, men mot slutten av settet kom Koll voldsomt. De hadde matchballer på 14-12, 14-13, 15-14 og 16-15, men hver gang klarte Randabergjentene å hente seg inn igjen. Da gjestene til slutt fikk muligheten på 16-17 tok de virkelig vare på den. Da Jenny Adolfsen blokket inn 16-18 og dermed kunne Randaberg juble for seier mot et Koll som har vært uovervinnelige tidligere i sesongen.

Før kampen sto Koll med seks strake seire i serien og tre strake seire i NM. Totalt hadde de vunnet 24 sett og kun tapt to sett denne sesongen. Lørdag gikk de dermed på sesongens første tap.

– Vi har jo gledet oss vilt til denne kampen, så vi viser at forberedelser og god trening gjør at vi tar det. Nå er vi veldig sultne på en til seier hjemme.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Kan bli seks sett

Men til tross for 3-2-seieren lørdag er det fortsatt åpent om hvem som får plass i NM-finalen. Neste helg møtes lagene på nytt, da i Randaberghallen. Vinner Koll den kampen med 3-0 eller 3-1, betyr det at Randaberg likevel ryker. Blir det 3-2 til Koll, vil det hele bli avgjort med et sjette sett som blir kalt Golden set.

– Ja, vi har ikke vunnet ennå, sier Jakobsen.

Hun gleder seg stort til returoppgjøret og håper hjemmepublikumet stiller opp og støtter laget i det som kan forventes å bli en rysare av en volleyballkamp.

– Da har vi hjemmebane og fullt med publikum, så jeg tror at hvis vi har trua på oss selv og har trua på systemet, så kan vi absolutt slå de. Men det skal fightes først, avslutter Jakobsen overfor Kvinneidrett.no.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.