Randaberg jubler for seier og finaleplass lørdag kveld. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Randaberg dominerte og tok finaleplassen: –⁠ Deiligt

Lørdag kveld ble vi vitne til en utrolig volleyballkamp da Koll og Randaberg barket sammen til semifinale. Til slutt kunne jentene fra Rogaland juble for en maktdemonstrasjon og 3-0-seier.


Se videointervju med Randaberg sin libro, Martine Gilje, nederst i saken.

Randaberg startet semifinaleserien i Mizunoligaen med 0-1 i baggasjen siden Koll ble nummer to i grunnspillet, men etter to strake seire på hjemmebane forrige helg snudde de serien og kunne avgjøre det hele selv.

Lørdag var det duket for kamp i Kringsjåhallen og i en hall Koll ikke hadde tapt i seriespillet. Eneste Koll-tapet i Kringsjåhallen var mot Randaberg etter fem sett i semifinalen i NM.

I det første settet fulgte lagene hverandre tett og begge lag spilte fantastisk volleyball. Lignende har vi faktisk ikke sett på lenge. Mot slutten av settet tok Randaberg føringen og holdt den inn til 20-25-seier.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

0-9

I det andre startet det med sjokk for Kolljentene. Randaberg tok poeng etter poeng og ledet hele 0-9 før Koll tok sitt første peong. Derfra fulgte lagene hverandre frem til Kjersti Novell gikk i bakken. Hun skrek av smerte og måtte bæres ut for behandling. Hun fikk en vridning i kneet fortalte hun til oss da hun kom ut fra garderoben for å følge resten av kampen.

Det satt en støkk i Koll, men likevel klarte de å mobilisere. Lagene tok annenhvert poeng en stund før Randaberg til slutt kunne sikre settet med 17-25.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Randaberg tok kontrollen

I det tredje settet fulgte lagene hverandre lenge. Helt frem til 10-10. Derfra og ut tok Randaberg kontroll over settet og plutselig sto det 11-18. Koll kjempet hardt for å komme tilbake, men Randaberg hadde rett og slett bestemt seg. De ga ikke ved dørene og sikret matchball på 15-24.

Etter et par strake Koll-poeng, så tok Randaberg til slutt en time out. I den påfølgende ballvekslingen sikret det også seier i tredje sett med 18-25.

Dermed kunne Randaberg juble for avansement til finalen mot BK Tromsø. Samtidig slipper Randaberg å restituere i kveld og spille kamp i morgen. I stedet for blir det feiring i kveld og restitusjon i form av fridag i Oslo søndag.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Finalestart etter påske

Helgen 23. /24. april starter finaleserien mellom BK Tromsø og Randaberg. BK Tromsø leder 1-0 allerede før kampene er spilt siden de vant serien, men igjen går de to første kampene i Randaberghallen. Vinner BK Tromsø begge kan de feire gull, men om Randaberg tar med seg en seier vil alt bli avgjort i Tromsø helgen etter.

Vi oppdaterer saken med intervju med Randaberg-libro Martine Gilje så fort vi har det klart.

Se et mindre bildegalleri av Randaberg sin jubel under, mens et større bildealbum fra kampen kommer i løpet av de neste dagene på våre fotosider.

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Randaberg Mizunoligaen