Maria Halsne Dahl og Randaberg jubler for poeng borte mot Koll. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Randaberg er seriemester - Nå venter sluttspillet: –⁠ Vi går for gullet

15 kamper, 15 seire og en sett-score på 45-4 var status etter seriespillet for Randaberg volley. Nå går de for gull i sluttspillet.


– Det er ekstremt gøy å ha gått ubeseiret gjennom serien så langt. Det er også spesielt kjekt å ikke ha gitt fra oss noen poeng, noe som også ble et stort mål for oss, sier Randabergs Maria Halsne Dahl til Kvinneidrett.no når vi snakker med henne tirsdag.

Klubben har nemlig vært helt overlegne i Mizunoligaen denne sesongen. Med 45 poeng tok hadde de maks uttelling på sine 15 kamper i grunnserien. Laget har vunnet kamp på kamp og søndag kunne de krone serieseieren med 3-0-seier over Lierne borte.

– Det er veldig kjekt å ha vunnet grunnserien og spesielt å ikke gi fra oss noen poeng. Målet vårt fra start var jo å gå for gull både i cupen og serien, men da det dessverre ikke gikk veien i cupen var vi enda mer bestemt på å bevise oss i serien, sier Maria, som viser til semifinaletapet i cupen for Koll.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

– Veldig kjekk sesong

Tapet for Koll kom kun dager etter en tøff reise ute i Europacupen.

– Det har jo også vært veldig kjekt å bli med på europacup. Sesongen så langt har hatt mange oppturer og en stor nedtur i cupen, men alt i alt har det vært en veldig kjekk sesong.

Det er første gang et lag går gjennom seriespillet ubeseiret siden Stod tok 14 av 14 seire tilbake i 2014/15-sesongen. Stod gjorde for øvrig det samme i 2013/14-sesongen da de tok 15 av 15 seire, men Randaberg er den andre klubben som klarer det kunststykket i nyere tid (vi har kun funnet statistikk tilbake til 2010 journ.anm.).

Sesongens seier er for øvrig Randaberg sin tredje seier i grunnspillet. De to forrige kom i 2015/16 og 2016/17.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

– Vi går for gullet

Nå venter sluttspillet og Randaberg går rett til semifinalen. Der starter de sin semifinaleserie med 1-0 i kamper. Hvem som blir motstander vet vi først etter kvartfinalene, men Koll kan de tidligst møte i finalen da Oslolaget ble nummer to i serien. Både første- og andreplassen i serien går rett til hver sin semifinale.

TIF Viking, KFUM Volda, Lierne og Førde gjør opp om de siste to semifinaleplassene når de spiller kvartfinaleserien i Åsane Arena neste helg (18./19. mars).

Målsetningen for Randaberg i sluttspillet er det ingen tvil om. Alt handler om gull.

– Vi går for gullet ja. Det hadde jo også vært sykt kjekt å gå gjennom sluttspillet, og dermed hele serien, uten å gitt fra oss noen poeng, men det må vi jobbe hardt for å nå, sier Dahl avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.