Nyttårskalender 2023-2024 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Nyttårskalender - Luke 7

Pettersen: –⁠ En surrealistisk opplevelse

Selma Pettersen (20) er et av de største forsvarstalentene i europeisk fotball og 2023 bydde på både overgang til Vålerenga, Champions League-møter mot Real Madrid og seriegull med Osloklubben. Vi oppsummerer året med Pettersen i luke 7 på selveste nyttårsaften.


– Å ta seriegull på hjemmebane var veldig stort, og egentlig en helt surrealistisk opplevelse, sier Pettersen innledningsvis når Kvinneidrett.no snakker med henne.

For det var ingen som forventet at gullet skulle havne på Intility Arena når det gjorde. Alle var fokusert på at siste bortekamp mot Rosenborg skulle bli avgjørende, men da Vålerenga vant hjemme mot Stabæk, mens LSK Kvinner og Rosenborg spilte uavgjort i LSK-hallen, så var det klart at Vålerenga vant seriegull én runde før slutt.

– Jeg tror de fleste var innstilt på at ingenting var avgjort før siste serierunde mot Rosenborg, så det hadde verken vært fokuset eller samtaleemne i uken før Stabæk-kampen. Det var først etter at vår kamp var avblåst og vi fulgte med på storskjerm på Rosenborg-Lillestrøm-kampen at vi innså at seriegullet faktisk var et faktum allerede. Det var noen nervepirrende sekunder, men da kampen endelig var avblåst var det en helt syk følelse. Å få feire med fansen på hjemmebane og i etterkant av kampen var sykt gøy og er noe jeg absolutt hadde drømt om, forteller Pettersen om den spesielle dagen da hun ble norsk seriemester for første gang. Det som én av to Oslo-jenter i Vålerenga. Ronja Foss Arnesen var den andre Oslo-jenta.

Etter seriegullet ble det dog tap i cupfinalen mot RBK. Dermed ble det med gull og sølv i 2023 for Pettersen og Vålerenga.

Foto: Nicholas Noreng

– Stolt av laget

Pettersen kom til Vålerenga fra Stabæk i sommer og har spilt både midtstopper og sideback i laget fra Valle. Og det var ikke bare seriegullet som setter merker fra 2023-sesongen. Opplevelsen av Champions League-kvalifisering mot Real Madrid var også et høydepunkt.

Først slo Vålerenga Celtic på straffesparkkonkurranse i den første kvalifiseringen, før laget spilte to jevne kamper mot Real Madrid, men det endte dog med tap for det spanske storlaget. Hjemmekampen ble for øvrig godt besøkt med 6 341 tilskuere.

– Det var veldig stort først og fremst. Veldig gøy at vi klarer å skape en så stor ramme som vi får til. Selvfølgelig skuffende siden man alltid har lyst til å vinne fotballkamper, men så tenker jeg at vi må se det i litt større perspektiv. Vi må se på hvem vi møter. Det er et av verdens beste lag og vi legger ned den innsatsen vi kan. Med litt marginer kunne det gått vår vei også. Så først og fremst skuffet, men også stolt av den innsatsen vi legger ned.

Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Godt å se vi er så nære

Vålerenga tapte 0-3 på hjemmebane og 2-1 borte, men likevel var man nærmere enn resultet tilsier.

– Ja, jeg føler at vi følger kampplanen veldig bra og den fungerer også. Med litt marginer i førsteomgang, så kunne det sett annerledes ut. 3-0 ser brutalt ut, men jeg følte ikke det var en 3-0-kamp.

– Real Madrid er jo et av verdens beste lag, så det er godt å vite at vi er så nære. Spesielt den prestasjonen vi gjør borte er jeg stolt av. At vi klarer å ha et såpass godt utgangspunkt som vi har når vi skal spille hjemme, gjør at vi og får så mange på tribunen som vi gjør. Hadde vi tapt 3-0 borte hadde det vært tøft å gå til returoppgjøret, men med 2-1 er det givende både for publikum og for oss, fortsetter hun.

Foto: Andreas Kristoffer Berge

– Uvirkelig

Pettersen, som er vokst opp på Kjelsås har allerede fra barndommen hatt et forhold til Vålerenga.

– Det føles veldig stort, jeg er jo en Oslojente som kommer fra en Vålerenga-familie, og det å signere for denne klubben har alltid vært en drøm. Så jeg gleder meg veldig til å begynne, sa Pettersen til Vålerengas hjemmesider når hun signerte i sommer. 

Og det toppet seg for henne med en uvirkelig opplevelse av å møte Real Madrid i Champions League.

– Det er selvfølgelig veldig stort. Det er på en måte noe man har drømt om hele livet, og det er litt derfor man spiller fotball og trener så mye som man har gjort. Det er for å få spille sånne kamper som det her, som betyr ekstra mye. Litt uvirkelig når man ser på det sånn, men likevel er det bare en kamp. Det er litt det man må tenke, for man kan ikke begynne å tenke for stort på det heller, sier Pettersen avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

Pettersen har for øvrig kontrakt med Vålerenga frem til sommeren 2025.

Foto: Andreas Kristoffer Berge

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.