Team Esbjerg kunne juble for cupgull.søndag Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Overlegent gull til Esbjerg

Det ble egentlig aldri spennende da Esbjerg kjørte over Odense i den danske cupfinalen. Herning-Ikast tok bronse etter en tett kamp mot København.

Foran en fullsatt Blue Water Dokken herjet Esbjerg på sin hjemmebane. Allerede fra start fikk man se et heltent hjemmelag som sto en fantastisk forsvarskamp i den danske cupfinalen.

Etter at det sto 5-5 ti minutter ut i kampen tok Esbjerg føringen og økte ledelsen sakte men sikkert inn mot pause. Etter halvspilt kamp sto det 12-9 til Esbjerg.

I den andre omgangen ble sifrene større. Esbjerg lukket igjen bak og fremover scoret de på rekke og rad. Til slutt kunne Esbjerg juble for en solid 32-21-seier og dermed kunne de løfte pokalen foran de 2540 tilskuerne.

Herning-Ikast tok bronsen

I bronsefinalen fulgte lagene hverandre tett. Herning-Ikast var hele veien et lite steg foran, men København ga seg aldri. Etter 12-12 til pause var det fortsatt spenning, men Herning-Ikast var hakket bedre søndag. Til slutt kunne de juble for en 30-27-seier etter at Emma Friis satt inn kampens siste scoring.

Friis ble for øvrig turneringens toppscorer med hele 33 scoringer på fire kamper. I Final4-helgen noterte hun seg for hele 19 mål (ti lørdag og ni søndag). Intervju med toppscoreren kommer senere.

Herning-Ikast sin toppscorer, Emma Friis, jubler for scoring mot København i søndagens bronsefinale. Hun ble også turneringens toppscorer. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Vi kommer tilbake med flere intervjuer og flere bilder senere!