Oppsal slo Fredrikstad i en treningskamp tirsdag kveld. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Oppsal tuktet Fredrikstad

Jentene fra Oslo øst har fått en god start på sitt nye prosjekt. Tirsdag ble Rema 1000-laget Fredrikstad slått på hjemmebane.


Fredrikstad fikk forrige sesong en syvendeplass i Rema 1000-ligaen, mens Oppsal rykket ned til 1.divisjon etter en skuffende sesong på Oslo øst.

At det skulle være en divisjon mellom lagene syntes absolutt ikke i tirsdagens kamp.

Oppsal tok tak i kampen fra første sekund og regelrett spilte Fredrikstad ut av hallen til tider før pause. Halvveis ledet de blå med 18-11.

Men at Oppsal spiller bra 1.omganger har vært en vane også det siste året. Utfordringen har som regel vært å holde det oppe i andreomgang. Også tirsdag ble det tettere utover kampen.

Fredrikstad kjempet seg inn i kampen igjen og fikk kontakt med vertene. Likevel holdt Oppsal til slutt unna og vant kampen med 32-31 foran over hundre tilskuere i tirsdagens treningskamp.

Dermed har Oppsals vei tilbake til toppen startet på en positiv måte, og de ser allerede ut som en soleklar favoritt til å rykke opp igjen den kommende sesongen.

Det med deres nye trenerteam med Henrik Wilhelmsen som hovedtrener, Vigdis Holmset som assistent og Linn Jørum Sulland som fysisk trener. Sistnevnte spilte også i tirsdagens kamp.

Klubben startet allerede i mai med et hardt kjør før ferien. Det har nå blitt innført én proffdag i uka, kommet flere spennende signeringer, spillere har re-signert og er på full vei tilbake fra skader. Fremover har klubben satt seg som et mål om å bli en topp 4-klubb i Norge innen 2025.

I tillegg satses det på å få med seg nærmiljøet og publikum. Det skal arrangeres eventer i forbindelse med kamper, det skal være åpne treninger med servering én gang i måneden, og før sesongen skal A-laget ta med seg hele klubben på treningsleir sammen i Viborg.

Det er med andre ord mye spennende som skjer i Oppsal til tross for at de må ta turen ned til 1.divisjon den kommende sesongen.

Se album under eller se alle bildene i full oppløsning via lenken HER

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.