Viking før kamp mot Tiller tidligere i sesongen. Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

Opprykket snart klart

Viking kan snart bekrefte opprykket til 1.divisjon. Laget slo Haugesund i helgen, mens Molde gikk på en smell i sør.


Det var en runde uten de helt store endringene. Viking vant som forventet mot Haugesund etter at  Karen Rygg Ims satte inn vinnermålet like før pause. Molde gikk på en smell i Arendal da klubben tapte med 0-1. Store deler av laget var også involvert i NM kampen J19 torsdag i Bergen mot Arna-Bjørnar.

Den største endringen kom på den nedre delen av tabellen. Amazon Grimstad er igjen under nedrykkssttreken da klubben spilte 0-0 hjemme mot Tynset. Avaldsnes 2 vant endelig igjen. Både Evelyn Badu og Maria Hovmark spilte for Avaldsnes 2 i denne kampen da John Arne Riise utelot de fra A-lagskampen mot Vålerenga lørdag. Det for å spare de til den viktige kampen mot Arna-Bjørnar kommende helg. Det var Evelyn Badu som ble matchvinner i 1-0 serien mot Vålerenga 2 denne helgen.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Rosenborg 2 tok en sterk 3-0 seier på Jæren borte mot Bryne. Frigg sikret seg nok fornyet kontrakt i divisjonen da klubben slo Herd med 3-1. Tiller leverte nok en god bortekamp og klubben slo Sogndal damene med 2-0 i Sogndal.

Under finner dere litt kommentarer fra klubbene. De er delt med oss av Lurifax Support.

Lørdag:

Viking FK - Kvinner - FK Haugesund 1-0 (1-0)
1-0 Karen Rygg Ims

Kampanalyse:

Viking trenar Magnus Espeland Meling:

- Kjekt med et tett og spennende lokaloppgjør! Det ble som forventet en tøff kamp. Haugesund er et veldig vanskelig lag å score på. De slipper nesten ikke inn mål. I 1.omg spiller vi oss selv i dårlige situasjoner og klarer ikke å skape overtall på deres halvdel. I 2.omg er vi mer fryktløse og roligere med ball. Det gjør at vi har flere sjanser til å avgjør kampen. Spenning helt til siste slutt. Sterkt av oss å få kampen i vårt spor og at vi er kyniske nok de siste minuttene til å holde ballen på FKH's halvdel.
Foto: Mikal Lindøe
Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- En solid 1 omg av oss, der viking scorer på siste spark før pause.
2 omg er mere åpen og Viking skaper flere muligheter, men vi står i mot heroisk og kampen lever helt inn. Viking vinner fortjent, men vi viser en enorm moral igjen.
Bare å gratulere Viking med opprykk.

Amazon Grimstad FK - Tynset IF 0-0 (0-0)

Kampanalyse:

Assistenttrenar Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- 0-0 mot Tynset er et greit resultat prestasjonsmessig da vi ikke klarer å komme opp på samme nivå som forrige helg. Begge lag har et par store sjanser hver, men ingen klarer å få ballen i mål. Vi blir snytt for to straffer for andre kamp på rad, men uavgjort var samtidig retferdig utifra kampbildet der det var to jevne lag ute på Levermyr.

Godt fornøyd med å holde nullen for femte kamp på rad på Levermyr og for vår tiende strake hjemmekamp uten tap, men vi må sette sjansene våre for å få med oss trepoengere.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Søndag:

Sogndal FK Damer - Tiller Idrettslag Fotball 0-2 (0-1)
0-1 Synne Aunehaugen
0-2 Kaja Sofie Johansen

Kampanalyse:

Sogndal trenar Robert Hovland:
- Me gjer ein god 1. omg og får mange brot som me diverre ikkje får utnytta godt nok. Og har bra kontroll bakover. I 2. omg er me ikkje gode nok i press-spelet og unøyaktige med ball. Og Tiller er betre enn oss. To klare straffesituasjonar som ikkje går vår veg gjer ikkje situasjonen betre. I tillegg brenner me 3 100%. Gratulerer Tiller med fortent seier. No gjeld d å bretta opp ermane og gi gass mot topplaget Viking. Håpar mange kjem og heiar komande laurdag på Campus.

Tiller trenar Geir Arne Kristiansen:
- Nok en god bortekamp, får kontroll på kampen etter ett "hektisk" første 10 min, 2 omgang er stort sett kontrollert, men på slutten blir det igjen litt skummelt hvor vi slipper til Sogndal på en 2-3 kontringer som de kunne scoret på. Meget solid borteseier, og vi setter søkelyset mot neste kamp, Arendal hjemme på Søndag.

Arendal Fotball Kvinner - Molde FK Kvinner 1-0 (1-0)
1-0 Lisbeth Fredli Rothschild

Kampanalyse:

Arendal trenar Remi Natvik:
- Vi gjør en fantastisk 1.omg. Da skaper vi fler store sjanser og leder fortjent. Forsvarer oss godt i 2.omg og har litt marginer med oss. Samtidig som vi er gode i avgjørende situasjoner

Molde trenar August Nyland Ørsahl:
- Skuffende resultat! Vi dominerer store deler av kampen - men får ikke til å skape nok store målsjanser. Arendal kontrer inn en scoring på en av de få sjansene de har - og forsvarer seg heroisk. På de fleste dager skal vi bikke denne i vår favør, og skal gjøre nok idag til å få til det. Godt boksspill av Arendal stopperne i 90min.
Foto: Odd Løvset, Sportskollektivet.no/Hordalandsfotball

Bryne FK - Rosenborg BK Kvinner 2 0-3 (0-2)
0-1 Mia Strand Solbergløkk
0-2 Mia Strand Solbergløkk
0-3 Vilde Hulaas Grøseth

Kampanalyse:

Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
- Rosenborg bedre enn oss på det aller meste. Gøy å se et så fint spillende lag, samtidig må vi anerkjenne at vi har en jobb og gjøre.

Rosenborg trenar Bjarte Lindbak Guttormsen:
- Sterk 3-0 seier på bortebane. Spiller jevnt over en solid kamp fra start til slutt. Vi får 2 tidlige mål, og har gode perioder med ball. Kampen blir avgjort med 3-0 før Bryne rekker en ordentlig sluttspurt. Vi takker Bryne for en tøff kamp.
PS! Skal hilse fra laget og si at de håper Bryne ordner med varmere dusjer til neste gang!

Sportsklubben Herd - Frigg Oslo FK 1-3 (0-1)
0-1 Mathilde Rossebø Kalstad
1-1 Pernille Haagensen Reed
1-2 Tiril Haga
1-3 Anna Randen Ekre

Kampanalyse

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
- Nok et godt forsøk, men dessverre så har vi ikke marginer med oss. Jeg unner virkelig jentene å lykkes, men det gikk dessverre ikke veien i dag.
Foto:
Avaldsnes Utviklingslag - Vålerenga Fotball Damer 2 1-0 (1-0)
1-0 Evelyn Badu

Kampanalyse:

Vålerenga trenar Simon Hansen:
- I dag spilte vi en veldig god første omgang og en ikke veldig god andre omgang. Ustabil prestasjon, skulle gjerne vært litt flinkere til å score mål.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon