Odd lagbilde før kampen mot Bjørnevatn Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

Opprykket sikret

Endelig kunne Odd fortjent slippe jubelen løs da opprykket til 1.divisjon ble klart etter helgens storseier.


Endelig kunne Odd sende gullhattene til himmels etter at laget sikret seg opprykket til 1.divisjon. Laget fikk en i mot hjemme mot Mjølner etter kun tre minutter, men etter det var vertene klart best. Hele 8-1 vinner laget, som nå kan legge bak seg opprykkssluttspillet fra i fjor. Vi gratulerer klubben med opprykket.

HamKam slo til med 2-1 mot Kongsvinger, men med kun en kamp igjen er det ikke noen mulighet for Nathan Flights mannskap å rekke opprykket. Vi forventer likevel at klubben blir å regne med neste år. KFUM gikk ut i 100 i sin kamp og ledet kjapt 3-0 mot Medkila, noe som også ble sluttresultatet i den kampen. Dermed er laget oppe på en 3.plass i avdelingen. LSK 2 slo Nanset med 4-0 i sin kamp og dermed må Nanset vinne siste kamp skal de overleve. Samtidig kan ikke Mjølner ta poeng i sin kamp. Nanset har serievinner Odd på besøk i Larvik, mens Mjølner skal spille hjemme mot LSK 2.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Det var målfest før pause i Porsanger - Sarpsborg 08. 5-2 stod det til hvilen, før hjemmelaget vant 6-3. Bjørnevatn spilte 2-2 hjemme mot Stabæk 2, mens Lyn 2 slo Bossmo & Yttern med 7-0.

Under finner dere litt kommentarer fra klubbene. Disse kommentarene er levert til oss fra Lurifax Support.

KIL Fotball Kvinner - HamKam Kvinner 1-2 (1-1)
1-0 Gina Lein Kjølgård
1-1 Mina Kjørum
1-2 Sigrid Julie Vedum Wolla

Kampanalyse:

Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- Vi kommer godt i gang og har god kontroll på Hamkam sine mange lange pasninger mot sine kanter. Offensivt finner vi plass sentralt og får flere fine overganger.
Når vi får straffe og scorer så ting veldig lyst ut. Dessverre for oss kontrer gjestene på oss rett før pause og vi tar pausepraten på 1-1.

I andre omgang får vi igjen en dårlig start. På en corner setter gjestene inn sitt andre mål. Deretter klarer vi aldri å finne roen i vårt offensive spill, og kampen blir på gjestenes premisser med mer duellspill enn finspill. Totalt sett vinner Hamkam fortjent etter sin andreomgang.

Hamkam trenar Nathan Flight:
- Veldig bra 3 poeng. Første omgang var ikke på våre vanlig nivå, litt for direkte i spill og for stor avstand mellom oss. Men vi justert noen ting i pausen og da hadde vi totalt kontroll i andre omgang. Skapte flere målsjanser og begrenset KIL til ingenting.
Veldig bra 3 poeng å ta hjem med oss til Hamar!

Odds Ballklubb Kvinner - Mjølner 8-1 (4-1)
0-1 Martine Woll Horrigmoe
1-1 Julie Kjosvold Pedersen
2-1 Stina Kleppe
3-1 Stina Kleppe
4-1 Stina Kleppe
5-1 Stine Kleppe
6-1 Aurora Tilly Wallestad
7-1 Julie Kjosvold Pedersen
8-1 Marthe Hellumsand

Kampanalyse:

Mjølner trenar Thomas Bangstad:
- Vi får rystet et gulljagende Odd en halvtime. Etter det og 2-1 scoringa har hjemmelaget full kontroll. Et vel fortjent opprykk for Odd som har vært nære i flere år. Vi takker for årets beste mottakelse, fineste stadion og ikke minst den beste motstanderen og ønsker de lykke til i neste års 1.div! For vår del skal vi nå bruke siste uka godt og gjøre alt vi kan i årets siste kamp hjemme i Narvik neste helg   
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Porsanger Idrettslag - Sarpsborg 08 Damer 6-3 (5-2)
0-1 Julia Charlotte Tveter Arnesen
1-1 Synnøve Rønquist Hafnor
2-1 Synnøve Rønquist Hafnor
3-1 Kamilla Høybakken
3-2 Nathalie Resaland
4-2 Sunniva Austigard Petersen
5-2 Kamilla Høybakken
5-3 Julia Charlotte Tveter Arnesen
6-3 Sunniva Austigard Petersen

Kampanalyse

Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
- Litt treg start for vår del, men kommer igang etterhvert i 2.omg og leder fortjent 5-2 til pause. Begge lag har flere sjanser før pause. Mye av det samme kampbildet i 2.omg. kampen ender 6-3 og kontrollert seier.

Sarpsborg var veldig spillende og fortjener ros for at de tør å spille fotball. Takk for kampen til Sarpsborg og trener Jørgen Horn. Det var nydelige spilleforhold i Lakselv i dag.

Bjørnevatn Damelag - Stabæk Fotball Kvinner 2 2-2 (0-1)
0-1 Henriette Josephine Krohn De Lange
1-1 Regine Bakken
1-2 Kalina Cichon Fraser
2-2 Sunniva Seglesten

Kampanalyse:

Bjørnevatn kaptein Martine Fredrikke Hansen:
- En kamp der vi har mye ball og skaper en del sjanser, men vi er lite effektive.

Stabæk trenar Johannes Kvammen Kallevik:
- Gøy kamp i nord! Bjørnevatn med et fantastisk arrangement og kule rammer for kamp! Gøy opplevelse for alle i dag! Bjørnevatn skaper mye spesielt på dødballer og er farlige til tider, kampen ligger å vipper hele tiden og det kan komme scoringer for begge lag. 2-2 greit resultat som vi ser det selv om Bjørnevatn hadde store muligheter på slutten. Vi takker for kampen og håper nå ny kamp i Kirkenes neste år!

LSK Kvinner Rekrutt - Minibirdsa - Nanset Fotball Damer 4-0 (2-0)
1-0 Emma Lindiwe Reshane
2-0 Nora Marie Stærk
3-0 Emma Lindiwe Reshane
4-0 Marte Løkse Nilsen

Kampanalyse

Lillestrøm kvinner Kaptein Ingvild Vik Jonassen:
- Jentene leverer en god kollektiv prestasjon i hallen i dag. Første omgang er preget av at vi har mye ball, er aggressive i gjenvinningen og setter opp mange gode angrep. Vi tar med oss en helt fortjent 2-0-ledelse til pause.

Andre omgang starter slik vi avsluttet første, og vi får en tidlig skåring. Vi slipper oss litt ned en periode halvveis i omgangen, balltempoet er lavere og vi er noe dårligere i gjenvinningen. Nanset får holde mer i ball, men vi jobber oss tilbake i kampen og beholder kontrollen til dommeren blåser i fløyta. Alt i alt 3 komfortable poeng på hjemmebane. Fint å se at vi også holder nullen igjen for 4 gang denne høstsesongen. Det klarte vi bare 1 gang i vår. Ny mulighet for utvikling neste helg!

Nanset trenar Andreas Drugge:
- På förhand tuff kamp og Lsk visade direkt sina kvaliteter. Bra ballbehandling og mye tempo. Vi står opp bra första 20min till de scorar 1-0. Strax innan pause så scorar de på en meget tveksam straffe.

2omg så skapar vi lite mer offensivt men idag var Lsk noen nivå bedre än oss.
Vi önskar dem lycka till i sista kampen mot Mjölner.
Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett.no/Sportskolletkivet.no
Medkila IL Damer - KFUM Damer 0-3 (0-3)
0-1 Andrea Mjøslund
0-2 Elle Ulstein
0-3 Andrea Mjøslund

Kampanalyse:

KFUM trenar Jesper Eek:
- Vi var så heldige å få spille i hallen på Sortland under flotte forhold og benytter anledningen til å gi full gass fra start. Det gir oss overtaket og tre praktfulle mål.
Andre omgang fortsetter som den første, men dessverre uten flere skåringer.
Seieren var aldri truet og vi kunne innkassere tre poeng etter en litt poengfattig periode.

Takk til Medkila for at de snudde seg rundt og laget et godt arrangement i Blåbyhallen.

Lyn - Bossmy & Yttern 7-0 (4-0)
1-0 Miriam Mjåseth
2-0 Amanda Renee Robinson
3-0 Joshualyn Reeves
4-0 Miriam Mjåseth
5-0 Selma Olderheim
6-0 Emilie Ludvigsen
7-0 Ella Sofie Aamaas

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2. divisjon