Fra Avaldsnes 2 - Viking Foto: Tormod Lindøe

Opprykket kan sikres

Kommende helg kan Viking jentene sikre seg opprykket til 1.divisjon. Laget kan gjøre det på Jæren da klubben skal ut mot rivalen Bryne.


Viking hadde få problemer med å slå Sogndal. Hjemmelaget var sjanseløs mot et meget godt Viking mannskap. Opprykket for siddisene kan allerede komme denne helgen da klubben gjester Bryne på bortebane.

Molde hadde få problemer med å rulle over Avaldsnes 2 denne helgen. De hadde satt alle kluter inn på å redde A-laget og jentene som tok turen til Molde hadde ingen hjelp med seg denne helgen. Dermed ble det 7-0 til vertene. I helgen skal Molde borte mot Rosenborg 2. De spiller dagen etter Viking, så da vet klubben allerede om Stavanger laget har sikret opprykket.

Tiller klarte ikke å få ballen i mål mot Arendal og gjestenes trener var fornøyd med å holde nullen i denne kampen. Med seks poeng ned til Amazon Grimstad som er under streken har klubben trolig også sikret seg fornyet kontrakt i divisjonen. Amazon Grimstad røk med 0-1 for Haugesund etter en sen scoring av Solfrid Bråthen. Etter rapportene ble det ble aldri en meget god fotballkamp. Amazon Grimstad har Frigg i kommende runde, mens Haugesund skal til Tynset for å spille.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Bryne spilte en forrykende andreomgang i Oslo i helgen. Laget lå under 2-0, før klubben etter hvilen puttet fire ganger og vant kampen med 4-2. Målet til Karina Hæåk førte henne opp på en andreplass på toppscorerlisten i avdelingen.

Tynset tapte med 4-2 i Trondheim for RBK 2, mens Herd spilte en god kamp i Oslo mot VIF 2. Det endte likevel med tap 2-1. Laget ledet 1-0 til pause og treneren var veldig godt fornøyd med laget, selv om de dro hjem poengløse fra hovedstaden. For Herd og Tynset er det nok nedrykk som er fasiten i år. Nå har klubbene seks og syv poeng opp til sikker plass. Det blir vanskelig med tre runder igjen.

Under kan dere lese litt kommentarer fra klubbene etter helgens runde. Disse er delt med oss av Lurifax Support.
Lørdag:

Sogndal FK Damer - Viking FK - Kvinner 0-5 (0-3)
0-1 Nora Heggheim
0-2 Hanne Sæthre Jakobsen
0-3 Hanne Sæthre Jakobsen
0-4 Vilde Bakke-Andersen
0-5 Kajsa Pettersen

Kampanalyse:

Sogndal trenar Robert Hovland:
- I dag tapte me mot eit lag som var mykje betre enn oss. Viking høyrer til i divisjonen over og viste d i dag. For vår del må me berre nullstilla og gi gass mot Herd.

Viking trenar Magnus Espeland Meling:
- Kampen er et resultat av våres gode treningsuke. Vi har gode spillpunkter og begynner å bli bra på timing på når vi slipper ballen. Utrolig gøy å se noen av angrepene vi har og det vi gjør sammen på banen. Nå skal vi øve mer på å gjøre spillet vårt med enda mer presisjon. Sogndal fighter bra kampen ut og gjør at vi må være på tåhev hele kampen for å ha kontroll på kampen.

FK Haugesund - Amazon Grimstad FK 1-0 (0-0)
1-0 Solfrid Hetleflåt Bråthen

Kampanalyse

Haugesund trenar Thomas Sandø Dahle:
- En tøff vanskelig kamp mot et fysisk og godt organisert Amazon G, men der vi etterhvert skaper nok sjangser til at vi får scoringen.Spillerene viser igjen en enorm moral og vi vinner fortjent tilslutt.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Assistenttrenar Amazon Grimstad Andreas Kristoffer Berge:
- Vi styrer kampen totalt de første 35 minuttene og spiller en meget god kamp. Etter det vi får en spiller skadet og hun blir sendt til legevakta (får et hull i hodet). Vi kan melde om at hun har det bra utifra forholdene og ble med bussen hjem. Da faller vi litt og virker preget av situasjonen som var. Men i pausen justerer vi litt og det blir en jevn kamp utover kampen.

Vi ryker vi på en markering i boksen 7 minutter før slutt og 0-0 ville kanskje vært mest rettferdig i dag. Vi har flere unge som må ut i ilden i en viktig kamp i dag, og de får nyttig erfaring. Men det blir mye ansvar for de. Samtidig merker vi at 5-6 av våre mest sentrale er ute med skade.

Ellers en positiv kamp fra Amazon.

Frigg Oslo FK - Bryne FK 2-4 (1-0)
1-0 Mathilde Rossebø Kalstad
2-0 Tuva Seland Karlsbakk
2-1 Nora Bakke
2-2 Heidi Byberg
2-3 Oline Øfsteng
2-4 Karina Fløysvik Hæåk

Kampanalyse:

Bryne trenar Pål-Stian Eriksen:
- Jentene er råsterke mentalt etter to baklengs som kommer på vanskelige tidspunkt. Vi evner å slå tilbake og vi ser igjen masse av det vi har jobbet med.

Søndag:

Tiller Idrettslag Fotball - Arendal Fotball Kvinner 0-0 (0-0)

Kampanalyse:

Tiller trenar Geir Arne Kristiansen:
- 0-0, totaldominans i 90 min, men vi klarer ikke å få ballen i mål, Arendal forsvarer seg godt i 90 min. Vi ser fremover og gleder oss til å besøke Avaldsnes neste helg.

Arendal trenar Remi Natvik:
- Vi gjør en meget god defensiv kamp mot et bra Tiller lag. De skaper litt på oss. Men vi justerer oss bra. Veldig fornøyd med 1 poeng i dag. Vi hadde 14 poeng etter vårsesongen. Nå har vi 13 og 3 kamper igjen. Vi ser mot neste kamp og vil revansjere tapet mot VIF 2.
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Vålerenga Fotball Damer 2 - Sportsklubben Herd 2-1 (0-1)

Kampanalyse:

Vålerenga trenar Simon Hansen:
- Skuffende prestasjon av oss. Første omgang var tafatt, andre omgang bedre. Gøy å snu kampen!

Herd trenar Tom-Gøran Jønsson:
- I dag synes jeg vi er knallgode. Skaper mye selv og står godt i mot de fotrappe jentene på andre halvdelen. Litt sløve på 2 dødballer gjør at det blir 0 poeng. Molde

FK Molde Kvinner - Avaldsnes Utviklingslag 7-0 (3-0)
1-0 Sanna Andersen Mahle
2-0 Ida Emilie Heggem
3-0 Solveig Tomren Slemmen
4-0 Anniken Haagenrud
5-0 Elin Andrea Flatø Golmen
6-0 Sanna Andersen Mahle
7-0 Elin Andrea Flatø Golmen 

Kampanalyse:

Molde trenar August Nyland Ørsahl:
- Solid gjennomføring der vi skaper mye mot et talentfullt Avaldsnes-lag.
Foto: Odd Løvset, Sportskollektivet.no/Hordalandsfotball
Rosenborg 2 - Tynset 4-2 (3-0)
1-0 Selvmål
2-0 Karna Sæther Sødahl
3-0 Thea Arnegård Kulvik
3-1 Oda Nystuen
4-1 Emilie Jørgensen Leer
4-2 Stine Skogan

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Bryne Viking