Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Opp- og nedtur

Her finner dere en rask oppdatering av kveldens 5.divisjon og hva som skjer videre.


Det ble en spennende kveld for de involverte i avdelingen denne fredagen. Vi har sett kort på hva som ble den endelige stillingen i avdelingen.

5.divisjon avdeling 1
Det er klart at Mathopen tar turen opp. Øygarden IL endte som nummer to, men er det svakeste laget av toerne. Dermed må klubben ut i kvalifisering om ikke lenge. Der venter enten Sund eller Smørås. Det avhenger av hvor mange som kommer ned fra 3.divisjon.

Holder Loddefjord og FK Fyllingsdalen er det Smørås som er motstander for Øygarden, men om et av de to lagene går ned, så er det lokalderby mot Sund. Dette avgjøres søndag formiddag.

LøvHam må ned til 6.divisjon, nå ti år etter laget startet opp igjen. Laget tapte den viktige nøkkelkampen borte mot Olsvik. Dermed slår løvende følge med Bønes og Sund 2 til divisjonen under.

5.divisjon avdeling 2
Trane vinner avdelingen etter en flott høst. Laget slo til med 6-1 borte mot Juristforeningen på Varden i kveld. Viking som ledet avdelingen før den siste runden snublet borte mot Minde og tapte 2-3. Det betyr at opprykket glipper for laget. Os 2 snek seg forbi på målforskjell denne fredagen og stjeler andreplassen. Os 2 sin gode målforskjell sender laget rett opp.

Varegg 2 gjorde sin jobb og vant i dag med 3-0 borte mot Ny-Krohnborg. Dermed blir laget beste 10'er. Om Loddefjord og FK Fyllingsdalen holder seg, så overlever laget i divisjonen. Om en av klubbene rykker ned, så er det de som skal spille kvalifisering mot et lag fra 6.divisjon. Ned går også Nordnes og Juristforeningen.


5.divisjon avdeling 3
Her var det allerede klart at Askøy 2 og Bergen Nord hadde rykket opp. Dermed var det i bunnen spenningen var. Tertnes 2 røk i sin bortekamp mot Bjarg 2, selv om laget tok ledelsen i den kampen.

Dermed må Tertnes 2 ned til 6.divisjon sammen med Hausvik og Norheimsund/Øystese 2.

Hør Os 2 juble: 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

5.divisjon