Kolbotn og Fyllingsdalen spilte uavgjort i mai 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

- Ny tålmodighets-prøve, og krigeseier.

Ordene tilhører Kolbotn sin trener Vetle Vangstuen etter at klubben tok en 1-0 seier denne helgen.


I helgen ble også AaFK Fortuna klar for opprykkssluttspillet. Bak følger TIL 2020 og KIL/Hemne som ligger veldig godt an til å følge inn sammen med allerede klare Kolbotn.

Kolbotn tok en 1-0 seier som satt langt inn mot Hønefoss, men serielederen fortsetter å hente hjem trepoengere. AaFK Fortuna hadde en solid førsteomgang mot Klepp og sikret seg alle poengene i den. Kil/Hemne slet med Grei i store perioder av kampen, men laget hentet hjem en 1-0 seier. Dermed har laget en luke på fire poeng med tre kamper igjen ned til ØHIL som jakter den siste plassen i opprykksjakten. ØHIL fikk styrk i Tromsø mot TIL2020. Det ble en viktig seier for TIL 2020 som har vært litt varierende i formen i det siste.

FK Fyllingsdalen tok alle poengene hjemme på Varden Amfi mot Grand Bodø etter en tidlig scoring. Under kan dere lese kommentarer Lurifax Support har delt med oss.
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Lørdag:

FK Fyllingsdalen - IK Grand Bodø 1-0 (1-0)
1-0 Ragnhild Skage

Kampanalyse:

Fyllingsdalen trenar Børge Haugsdal:
- Vi starter forrykende og løper, duellerer og trykker dem dyp i tretti minutter. Så jevner det seg ut siste kvarteret av første omgang. I pausen henter vi ny energi og starten på andre omgang ligner på første. Vi skaper noen store sjanser, men får ikke uttelling. De flytter opp folk og trykker oss bakover på slutten, men de store sjansene uteblir bortsett fra en scoring som blir annullert for offside. En deilig seier for de lilla fra Dalen.

Grand Bodø trenar Cato Hansen:
- Jevn kamp der det ene målet tidlig i første omgang blir avgjørende. Vi klarer å skape litt trykk på dem siste kvarteret men er ikke dyktige nok foran mål. Så får vi reise skuffet nordover etter en dårlig fotballkamp. Vi er ikke fornøyde med å ikke få med oss poeng slik kampen utartet seg. Det blir fortsatt å kjempe for hvert eneste poeng fremover.

TIL 2020 - ØHIL Toppfotball 4-1 (2-0)
1-0 Mali Motrøen Trøan
2-0 Mali Motrøen Trøan
2-1 Vårin Kristina Vik
3-1 Vilde Bratland
4-1 Vilde Bratland

Kampanalyse:

Assistenttrenar Øvrevoll Hosle Kenneth Østerås:
- Vi starter forferdelig med lua i hånden og er egentlig heldige som ikke ligger under mere. Jentene tar tak i pausen og vi er et annet lag på banen. Vi klarer å ta litt over og har trua på det når vi får 1-0. Dessverre klarer vi ikke å skape nok i Tromsø sin boks, på slutten gambler vi litt og flytter frem folk som gjør at Tromsø får mål ...

 
Kolbotn Fotball Kvinner - Hønefoss Ballklubb 1-0 (0-0)
1-0 Marie Moen Preus

Kampanalyse:

Kolbotn trenar Vetle Vangstuen:
- Ny tålmodigheten prøve, og krigeseier. Vi er litt for slurvete i enkel ting, og lar Hønefoss være med i kampen i større grad en vi hadde håpet. Skaper noen store sjanser, uten å slippe til så mye i førsteomgang. Andreomgang fortsetter vi å kontrollere mye, men gjestene kommer til noen store sjanser som en eminent Selma Panengstuen redder. Vi har flere avslutninger som går både i stanga, tverrliggeren og blir blokkert av egen spiller. Matchvinnere i begge bokser blir avgjørende for å dra i land seieren i sprutregnet.

Søndag:

KIL/Hemne Fotball - Grei 1-0 (0-0)
1-0 Anne Kristine Eggen

Kampanalyse:

Kil/Hemne trenar Anders Midtsand Tanem:
- Vi vinner fortjent mot et godt fotballag. Burde omsatt flere sjanser til mål, men gjør en solid defensiv innsats og holder nullen nok en gang på hjemmebane.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no

AaFK Fortuna - Klepp 3-0 (3-0)
1-0 Hanna Bråten Gravem
2-0 Guro Hammer Røn
3-0 Hanna Bråten Gravem

Kampanalyse:

Aafk Fortuna trenar Frode Fagermo:
- Vinner veldig kontrollert. Meget solid første omgang der vi er totalt overlegne. Unødvendig å slippe oss ned i kvalitet i andre omgang, men totalt sett fornøyd.
Nye konstellasjoner begynner å sitte mer og mer, vi blir å vokse oss enda sterkere i ukene fremover.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

1.divisjon