Camilla Herrem i aksjon under VM 2023 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Ny norsk storseier i VM

Norge kjørte over Angola i VMs første kamp i mellomspillet og da seg ikke før det sto 37-19 foran 6,806 tilskuere i Trondheim Spektrum.

Angola sjokkåpnet med to raske scoringer, men Norge våknet fort og tok etter hvert føringen. Fra ti minutter ut i oppgjøret sa Norge ha det til de aferikanske mesterne. 4-4 ble fort til 8-4 og derfra og ut omgangen økte Norge sakte men sikkert helt til det sto 20-9. På overtid av førsteomgangen reddet også Silje Solberg et straffekast.

Etter hvilen ble det en parademarsj der Norge fortsatte å øke. Til slutt ble det en solid 37-19-seier.

Camilla Herrem ble kåret til banens beste etter syv scoringer.

Frankrike slo Østerrike med 41-27, mens Slovenia slo Sør-Korea med 31-27 i de to andre kampene i Norges mellomspillgruppe. Det betyr at Norge kan sikre seg en kvartfinaleplass med seier over Slovenia fredag kveld. Søndag kveld venter Frankrike i den siste kampen i mellomspillet.