A-landslaget i innebandy foran en treningskamp i november 2021 Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norsk stortap mot Sverige i VM-kvarten

Det ble som forventet tøft for de norske jentene i VM-kvartfinalen mot storfavoritt og vertsnasjon, Sverige. Til slutt ble det et 0-13-tap.

Norge fikk en marerittstart på kampen da Moa Gustafsson satt inn kampens første for svenskene etter kun 2.39.

Svenskene fortsatte kjøret mot det norske målet og de norske jentene slet med å få roa med det høye svenske presset. 7.34 var spilt da Ellen Rasmussen økte til 2-0, mens Maja Viström fikset 3-0 etter 14.47.

Norge hadde en kjempesjanse på kontra i den første perioden, men Sverige var overlegne og gikk til pause på en 3-0-ledelse.

Den norske målvakten, Thea Ekholt, hadde for øvrig en redning i verdensklasse i den første perioden.

Tosifret

Andreperioden startet brukbart for Norge, men etter seks minutter sørget Wilma Johansson for 4-0, før Viström økte til 5-0 kun 16 sekunder senere.

Det begynte virkelig å renne inn i IFU Arena i Uppsala. 28.20 ut i kampen økte Klara Molin til 6-0, før Klara Loneberg økte til 7-0 etter 29.59 og Sandra Boric Svard sørget for 8-0 etter 30.59.

Sverige ga seg ikke med det. 9-0 fikset Viström med sin tredje scoring for dagen etter 34.21, mens Emelie Wibron sørget for tosifret da hun satt inn 10-0 etter 35.56.

26 sekunder før midtperioden var ferdig scoret Loneberg sitt andre og Sveriges ellevte mål og svenskene gikk til pause på en 11-0-ledelse.

Holdt bra unna

Den tredje perioden startet meget bra for Norge som fikk spille to minutter i overtall etter en svensk utvisning rett før pause. Overtallet ble dog ikke utnyttet, men ikke lenge etter fikk Martine Simonsen en kjempesjanse alene mot keeper, men den svenske målvakten vartet opp med en kjemperedning.

Det tok hele 9.41 av perioden før svenskene igjen scoret. 12-0 fikset Wibron for de gule og blå, mens Gustafsson sørget for 13-0 53:22 ut i kampen.

Mot slutten av kampen fikk Norge et par brukbare kontringer, men det ble ingen mål for de norske jentene torsdag. Svenskene scoret heller ingen flere mål og det hele endte med en 13-0-seier til gullfavoritten foran 1812 tilskuere i IFU Arena.

Tone Einstulen ble kåret til Norges beste spiller, mens Vilma Johansson ble kåret til Sveriges beste spiller.

Thea Ekholt hadde for øvrig 49 redninger i dagens kamp. Totalt ble det en redningsprosent på 79,03 % etter at det endte med 62-6 i skuddstatistikken.

Ikke alene

Norge er ikke alene om å tape stort for Sverige i årets VM.

Sverige, som har vunnet de siste syv Verdensmesterskapene, har nemlig slått Slovakia 22-3, Tyskland 20-0 og Finland 9-3 tidligere i mesterskapet.

Det gir svenskene en målforskjell på 64-6 så langt på fire kamper i dette mesterskapet.

Skal spille om femteplassen

Etter torsdagens tap venter nå kamp om femteplassen i mesterskapet. Der møter Norge enten Slovakia eller Sveits i første kamp lørdag.

Slovakia og Sveits møtes i sin kvartfinale fredag og taperen blir Norges motstander lørdag. I den kampen er det sveitserne som er favoritten, så etter all sansynlighet blir det slovakisk motstand.

Vinneren av kampen lørdag går til femteplassfinalen søndag, mens taperen skal spille om syvendeplassen søndag.