Norges A-landslag i innebandy Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norsk opprykk i VM

De norske jentene ble fredag klare for A-gruppene i innebandy-VM i 2023. Det uten å selv spille.


Det var nemlig en meget viktig kamp som ble spilt fredag for Norges del. Det til tross for at de norske jentene hadde hviledag.

Latvia og Tyskland skulle nemlig møtes til dyst og med latvisk seier kunne Norge juble for opprykk til A-gruppene i VM. Det vil si at Norge er i det øverste siktet i neste Verdensmesterskap.

Latvia vant til slutt kampen 7-5 og Norge kan med det juble for opprykk.

Rangeringene foran et VM gjøres ved at man tar gjennomsnittsplasseringen fra de to siste mesterskapene. Det gir følgende liste før mesterskapet er over.

Norge: 9 + dårligst 8 = 8,5
Latvia: 8 + 9 = 8,5
Tyskland: 7 + 10 = 8,5

Ved likt snitt vil laget med best plassering i det seneste mesterskapet rangeres først. Siden Norge dårligst blir nummer åtte i år, vil vi ha bedre rangering enn både Latvia og Tyskland.

Norge skal i morgen spille første kamp i sluttspillet for å prøve å kapre femteplassen. Der møter de taperen av Sveits og Slovakia. Etter det venter enten plasseringskamp om femteplassen eller kamp om syvendeplassen. I den siste kampen venter Danmark eller Polen.

Andre nasjoner som vil være i A-gruppene (topp 8) i VM 2023:
Sverige, Finland, Sveits, Tsjekkia, Polen, Slovakia og enten Latvia eller Danmark. Danmark må ende topp 7 i årets VM for å snyte Latvia for den siste plassen i A-gruppene.

VM i 2023 skal for øvrig gå i Singapore.

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Innebandy Norge