Norge møtte Kroatia i den første EM-kvalik-kampen på hjemmebane Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norsk jubel mot Kroatia

J19-landslaget vant sin første EM-kvalifiseringskamp da Kroatia ble slått 2-1 på Jessheim onsdag.

Norge styrte det meste av spillet på Jessheim onsdag, men slet med å bryte ned et lavtliggende godt kroatisk forsvar. Til tross for at man kom rundt på kantene mye, var nøyaktigheten inne i boks ikke god nok til å sette ballen i mål.

Først på overtid av den første omgangen smalt det. Cathinka Tandberg ble fint spilt igjennom av Kamilla Melgård, men skuddet endte i en kroatisk hånd og dommeren pekte på straffemerket. Straffen ekspederte Cille Nilsen sikkert i mål og norsk 1-0-ledelse til pause.

Etter pause kom Kroatia høyere i banen til tider og utfordret Norge. Ti minutter ut i omgangen fikk de så et frispark på 35 meters avstand og det hamret midtstopper Tea Vračević opp helt oppe i lengste kryss. En vakker scoring og 1-1 på Jessheim.

Utover gjorde Norge noen offensive grep og det var to av innbytterne som skulle bli dagens heltinner. Lyns Julie Aune Jorde slo en glimrende ball igjennom på LSK Kvinners Thea Kyvåg, som stormet igjennom. Hun la inn til Vålerengas Mawa Sesay, som satt ballen enkelt i mål til norsk 2-1-ledelse.

Nevnte Kyvåg var og nære scoring selv ved et par anledninger, men gode redninger gjorde at det ikke lyktes helt foran mål. I den andre enden satt Kroatia ballen i tverrleggeren og ut på overtid, men Norge holdt unna i sluttminuttene og tok med seg tre poeng og en 2-1-seier i påskesola.

Tyskland vant for øvrig sin første kvalifiseringskamp med 5-0 over Irland tidligere på dagen. Lørdag venter nye kamper. Da møter de norske jentene Irland, mens Tyskland møter Kroatia. Kvalifiseringen avsluttes for øvrig neste tirsdag.

Se litt jubelbilder fra kampen under. Album fra kampen kommer senere!