Ulrikke Eikeri under NM i tennis 2016. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norsk jente i French Open-finalen

Ulrikke Eikeri og hennes belgiske makker, Joran Vliegen (28), er klare for finale i verdens største grusturnering.


Den norske jenta har spilt mye god tennis og spesielt i double de siste årene, og hun er rangert som nummer 43 i verden i double. I årets mix-double under Roland Garros har hun virkelig satt seg selv på kartet.

Under onsdagens semifinale fikk det amerikanske Nicole Melichar-Martinez og tyske Kevin Krawietz merke på den norske jenta sin double-form. Det sammen med hennes belgiske partner.

Først tok Melichar-Martinez og Krawietz det første settet solid med 6-1, men det var i det andre settet at det virkelig dro seg til. den amerikansk-tyske duoen tok tidlig grep om settet med 3-0, 4-1 og til 5-2, før Eikeri og Vliegen slo til med et skikkelig comeback.

Fra 5-2 tok den norsk-belgiske duoen tre strake sett og plutselig sto det 5-5. Begge parene holdt så hver sin serve og etter 6-6 måtte settet avgjøres med tiebreak.

I tiebreaket var Eikeri og hennes partner sterkest med 4-7 og det hele gikk til supertiebreak. Etter å ha fått momentumet ble det til slutt 7-10-seier til Eikeri og Vliegen.

Dermed kunne Eikeri juble for å ha tatt seg til finalen.

Finalen spilles torsdag 2. juni klokken 12:00. Der venter det andreseedede paret, Ena Shibahara fra Japan og Wesley Koolhof fra Nederland. Eikeri og hennes makker var for øvrig seeded lavest i turneringen.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Tennis