Fra lokaloppgjøret mellom Hammarby og AIK Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Norsk dominans på Tele 2 Arena

Hammarby og AIK barket sammen til lokaloppgjør i siste seierunde før sommerpausen i Obos Damallsvenskan. Der var det de norske som fremhevet seg.

Den første omgangen var det Hammarby-dominans i samtlige 45 minutter der vertene hadde 90-10 i ballbesittelse foran de over 6000 tilskuerne.

17 minutter ut i kampen kom 1-0 ved sveits-norske Smilla Valotto da hun fyrte løs fra distanse, via en AIK-spiller og i mål. Ti minutter senere økte Hammarby til 2-0 ved Vilde Hasund etter en ellevil scoring. Hasund plukket opp ballen på bakre, dro seg utover før hun snudde 180 grader rundt, forbi to spillere og plasserte ballen i lengste. Dagens prestasjon på Tele 2 Arena.

Elleve minutter etter satt den igjen. Hammarby hadde et fint angrep der Smilla Holmberg la inn til Julie Blakstad. Sistnevnte banket ballen i mål og det sto 3-0 til pause.

Andreomgang ble en ren sjarmøretappe for vertene, men fire minutter før slutt kranglet Suzu Amano inn 4-0 og det ble også sluttresultatet.

Emilie Marie Joramo overtok kapteinsbindet de siste fem minuttene da Alice Kristina Carlsson ble byttet av og den norske midtbanespilleren ble etter kampen kåret til banens beste spiller av en lokal jury.

Nå venter en sommerpause for Damallsvenskan. Vi kommer tilbake med intervjuer og stort bildegalleri fra kampen i løpet av helgen.