Kine Hedlund Eriksen jubler for norsk scoring mot Danmark Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Fotballkollektivet

Norge til kvartfinale i VM

Det ble målkalas da Norge slo Latvia 9-6 i onsdagens playoff-kamp under innebandy-VM i Sverige.

De norske jentene fikk en verst tenkelig start på oppgjøret da Latvia scoret etter kun 25 sekunder, men utover den første perioden kom Norge sterkt tilbake.

Kaptein Karen Farnes sørget for balanse i regnskapet da hun satt inn 1-1 07:12 ut i kampen, før Emma Lunde sendte Norge i føringen 26 sekunder senere.

Farnes, Sofie Kristiansen og Julie Gidske scoret hvert sitt mål før lagene gikk til pause og Norge hadde skaffet seg et komfortabelt utgangspunkt før resten av kampen med 5-1-ledelse til første pause.

I midtperioden sørget Lunde og Farnes for at det plutselig sto 7-1 til Norge, men Latvia ga seg ikke. Latvia scoret to mål, mens Kine Hedlund Eriksen sørget for en norsk 8-3-ledelse til pause.

I den siste perioden startet Latvia i et voldsomt tempo og plutselig sto det 8-6. Norge tok timeout og det løste litt. Marie Gundersen scoret kampens siste mål og fastsatte sluttresultatet til 9-6.

Dermed har Norge alt gjort det bedre enn de gjorde i VM i 2019. Da endte det med niendeplass etter blant annet tap for Latvia i playoff.

Karen Farnes ble for øvrig kåret til Norges beste spiller etter sine tre scoringer onsdag.

Se kampfakta hos det internasjonale forbundet HER

Sverige venter i kvartfinalen

Den regjerende verdensmester og storfavoritten til å ta årets VM-gull, Sverige, blir nå neste motstander i VM. Sverige har faktisk vunnet de syv siste Verdensmesterskapene og har aldri havnet dårligere enn nummer tre.

Sverige har så langt i mesterskapet feid all motstand av banen. De vant sin gruppe etter 23-3 over Slovakia, 20-0 over Tyskland og 9-3 over Finland.

Under onsdagens kamp mot Latvia var det 197 tilskuere i hallen, men torsdag kveld kan man nok forvente godt over tusen tilskuere. Under mandagens gruppefinale mellom Sverige og Finland var det 2209 tilskuere tilstede.

Sist Norge møtte Sverige i et VM ble det for øvrig 0-19-tap tilbake i 2011.

Torsdag klokken 18:10 spilles kvartfinalen mellom Norge og Sverige i IFU Arena. Kampen sendes på TV2 Sport 1 og på TV2 Play.

Kamp om femteplassen

Etter all sansynlighet blir det nok norsk tap mot svenskene, men seieren over Latvia onsdag var meget viktig. Nå er Norge sikret tre kamper videre i mesterskapet og med tap torsdag vil man gå inn i sluttspillet for å kjempe om femteplassen.

Dermed kjemper Norge samtidig om et opprykk til topp åtte i Verden. Norge er i øyeblikket rangert som nummer ni på verdensrankingen og havnet derfor i gruppe med svakere lag. Kommer man topp åtte i Verden vil man få en plass i gruppe A eller B i neste VM og dermed også kamper mot de beste lagene allerede i gruppespillet.

Ved spill i gruppe A eller B er man samtidig sikret plass i playoff. Nummer en og to i de gruppene går direkte til kvartfinale, mens nummer tre og fire spiller playoff mot førte og andreplassene fra gruppe C og D.

Man må fortsatt gjennom VM-kvalifisering, men Norge har vært kvalifisert til alle mesterskapene siden det første VM-et ble arrangert i 1997. Norge har for øvrig to bronsemedaljer i VM. Den første i 1997 og den andre i 2001. VM arrangeres hvert andre år, så neste mesterskap vil gå i 2013.