Bilder fra treninger og kamper med A-landslaget i innebandy i 2021-sesongen Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Norge nummer syv - Sverige tok nytt VM-gull

Norge slo Danmark i kampen om syvendeplass i VM i innebandy, mens svenskene stakk av med VM-gullet for åttende gang på rad.

Søndag ble VM i innebandy avsluttet. Det ble flere spennende kamper og dagen startet med en 4-3-seier til Polen over Slovakia i kampen om femteplassen.

Så var det Norges tur. De møtte Danmark i kampen om syvendeplassen. Etter en målløs førsteperiode, sørget Sofie Kristiansen for norsk ledelse etter 31.07. Danskene kom dog tilbake og Mathilde Christensen sørget for at det sto 1-1 etter to perioder.

I den tredje perioden sendte Kine Hedlund Eriksen Norge opp i en 2-1-ledelse, men nok en gang utlignet danskene. Klara Fjorder sørget for 2-2 snaut tre minutter før full tid. Dermed måtte det spilleforlengelse til.

3.03 ut i forlengelsen sendte Kristiansen ballen i mål og Norge kunne juble for en fin syvendeplass i VM. Det betyr samtidig opprykk til A-gruppene.

– Jeg synes vi gjorde en ok kamp, men vi kunne gjort det litt bedre. Men vi spiller alltid jevnt mot Danmark. Vi kunne spilt en bedre kamp i dag, men vi fikk seieren og det er det viktigste, sa matchvinner Kristiansen til IFF TV etter kampen.

Svensk VM-gull igjen

I søndagens tredje kamp vant Sveits over Tsjekkia i kampen om bronsen. Det sto 2-2 etter 23 minutter av kampen, men mot slutten av midtperioden dro Sveits ifra og i den siste scoret de ytterligere én gang og vant til slutt 5-2.

VMs siste kamp var så finalen. Sverige og Finland skulle møtes til dyst og de fleste tenkte på forhånd at svenskene skulle ta det lett etter blant annet en 9-3-seier over finnene i gruppespillet.

Men Finland var virkelig med i kampen. Ellen Backstedt sørget for svensk ledelse tidlig i kampen, før Veera Kauppi fikset 1-1 drøye to minutter senere. Wilma Johansson og Ellen Rasmussen sørget likevel for svensk 3-1-ledelse til første pause.

I midtperioden scoret Kauppi kampens eneste mål og snaue ti minutter før slutt sørget Sara Piispa for 3-3. Flere mål ble det ikke og det hele gikk til spilleforlengelse.

Halvveis ut i forlengelsen fikset Emelie Wibron svensk jubel på hjemmebane da hun satt ballen i nærmeste, og hun sørget for det for en 4-3-seier foran de 2587 tilskuerne i IFU Arena i Upsala.

Det var for øvrig Sveriges åttende strake VM-gull og de har nå vunnet hele 44 VM-kamper på rad. Sist tap var i siste gruppespillkamp mot Finland (1-2-tap) i VM i Danmark tilbake i 2007 .

Hansen poengdronning

Rikke Ingebrigtsli Hansen ble norsk poengdronning i VM. Med hennes syv mål og fem assist endte hun totalt på en tolvteplass over alle spillere (hadde like mange poeng som nummer ti, men med én kamp mer spilt).

Finske Veera Kauppi og svenske Moa Tschop topper statistikkene med 20 poeng hver. Førstnevnte scoret hele 15 mål og hadde fem assist, mens Tschop scoret fire og hadde 16 assist. Svenske Wilma Johansson endte som nummer tre med 19 poeng (ni mål og ti assist).