Ada Hegerberg og Sonia Bompastor gleder seg til kampen mot Brann. Foto: Nicholas Noreng

–⁠ Når vi er på banen så er det en ting som gjelder

Lyon vant det første oppgjøret mellom lagene 3-1, men nå venter en kald, vindfull og våt affære på Åsane arena for de franske superstjernene.


Lyon står med 14-1 i målforskjell og foreløpig har den franske klubben hatt en perfekt sesong 14/14 seire. På Åsane Arena satser nå Ada Hegerberg og resten av stjernene på å gjøre det til 15 av 15.

– Vi har jo en mye bedre pekepinn på hvor vi står i forhold til dem og tempoet deres. Vi brukte litt tid på å tilpasse oss farten: Alt de gjør med eller uten ball går mye raskere. Jeg forventer at vi ikke bruker like lang tid på å tilpasse oss tempoet i morgen, sa Brann-kaptein, Cecilie Redisch Kvamme onsdag.

Så langt i gruppespillet ligger Brann og Lyon klart på de to første plassene etter seire mot St.Pölten og Slavia Praha. De to sistnevnte spilte også uavgjort mellom hverandre som gjør at Brann for øyeblikket ligger 5 poeng foran 3.plassen.

– Det er bra de har troen på seg selv (på å vinne kampen). Etter min mening så vinner vi helt fortjent. I store deler av kampen så viser vi at det er stor forskjell på lagene. De hadde en god periode i andreomgang, vi kommer ut av rytmen og det blir mange bytter, så vi er ikke helt oppe på pari. sa Ada Hegerberg på onsdagens pressekonferanse.

Uten stopperen.

Lyon kommer inn til kampen uten Wendie Renard som plukket opp en skade mot FC Fleury og måtte forlate banen tidlig i kampen. 

–  Hun reiser ikke til Bergen og har medisinske undersøkelser for å finne ut av alvorlighetsgraden på skaden, bekreftet trener Sonia Bompastor til pressen under onsdagens pressekonferanse.

Søsterduellen.

Mens Renard er ute med skade, tyder alle tegn nå på at Andrine Hegerberg er tilbake. Andrine pådro seg en kneskade i sommer og har vært ute hele høstsesongen for Brann.

– Jeg tror helt ærlig det blir mer spesielt for familien vår og de som kjenner oss. Det er nok vanskeligere og artigere for de. Det er klart at når vi er på banen så er det en ting som gjelder, og det er å prestere for eget lag og vinne, sier Ada før hun legger til.

– Jeg tror det er særlig spesielt for mamma og pappa, men for oss så er det som en vanlig fotballkamp.

 

Meldt storm

Torsdag skal også Pia gjøre sin fulle inntreden. Ikke Brasils tidligere landslagssjef Pia Sundhage, men stormen Pia skal by på 32mm regn og vind mellom 14 og 22 m/s torsdag i Bergen.

Under Lyon-treningen snødde det kraftig og Lyon forlot banen tidligere enn planlagt på grunn av forholdene på kunstgresset.

– Folk har nok erfaring fra å spille i forskjellige forhold. Dette er spillere som har forskjellige livshistorier og erfaringer fra forskjellige forhold. Slike mentaliteter gjør at når kampen kickes i gang så handler det om å vinne, sier Ada Hegerberg.

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.