Thale Rushfeldt Deila ble kåret til banens beste søndag. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Molde sikret seier etter kruttsterk andreomgang

Romerike Ravens ledet 20-17 til pause, men etter hvilen var det et helt nyt Moldelag på banen. Til slutt ble det 34-29-seier til jentene fra rosenes by.


Det startet jevnt og lagene fulgte hverandre tett lenge, men inn mot pause fikk Romerike Ravens et lite forsprang. Mye takket være for blant annet en god Vilde Johansen i Ravens-målet. Til tross for 17 baklengs sto hun med ni redninger halvveis. Moldes sisteskanse, Ine Karlsen Stangvik, sto med to redninger de første 30 minuttene, men hun fikk også dårlig hjelp fra forsvaret.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Etter hvilen var det dog et helt annet Molde-lag som presenterte seg. De sto opp hardt i forsvar og da kom også redningene. Stangvik reddet åtte skudd i den andre omgangen, mens på motsatt side gikk det meste inn.

Molde brukte den første delen av andreomgangen til å komme ajour, mens i den siste delen var de overlegne, mye takket være en skuddsikker Thale Rushfeldt Deila. Med ni scoringer ble Deila toppscorer og hun ble fortjent kåret til banens beste.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Vi snakket for øvrig med Mia Kristine Strand etter kampen. Hun kom fra Charlottenlund og 1. divisjon før sesongen, men har fått godt med tillitt hos et Molde-lag som skal spille NM-finale, samtidig som de også kjemper i toppen av Rema 1000-ligaen. Intervjuet legges ut på våre hjemmesider i løpet av et par dager!

Bildeserie
Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.