Melina Mol strekker hendene i været for et nytt NM-gull. Nå har hun hele fem gull og to sølv på fire år. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Gulljenta som herjer i sanda: –⁠ Like gøy hvert år

Melina Berntsen Mol fra Strandvik har hele fem NM-gull i en alder av 16 år. I sommer tok hun to av to mulige gull. Nå venter senior-NM og U18-EM for ungjenta som herjer i sanda.


– Det er like gøy hvert år. Det var nerver og sånn i starten, men jeg var forberedt på det verste egentlig. Vi gikk knallhardt ut fra start, så det var veldig deilig når det gikk så bra i starten, for da slapp nervene litt. Jeg følte vi hadde god kontroll gjennom alt og vi hadde det veldig høy utpå der, sier Melina Mol til Kvinneidrett.no etter å ha tatt et nytt aldersbestemt gull.

Mol og hennes partner i Kaia Flatekvål ledet solid i begge settene i U19-NM-finalen, men slapp motstanderen litt innpå. Samtidilig virket jentene å ha god kontroll på kampen.

– Ja, jeg tror vi tok det litt lett på slutten av settene, men vi klarer heldigvis å hente oss inn igjen. Samtidig følte jeg at det skulle ganske mye til før vi skulle tapt det, så jeg følte vi hadde kontroll, men ingenting er gitt da.

De to jentene har kun spilt sammen i ett år før årets NM-gull. De to ble makkere under U18-EM i fjor sommer.

– Jeg føler vi har vært ganske samspilte fra start selv om vi ikke spilte sammen før i fjor. Vi har ikke spilt så utrolig mange turneringer sammen, men vi har en utrolig god kjemi og snakker veldig godt i lag. Jeg føler det bare kommer naturlig å spille med henne. Det er veldig gøy.

Pallen under U19-NM. Mol (nummer fire fra venstre). Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Vunnet nesten alt

Dermed ble det gull i JU19-klassen. Mol tok senere gull også i JU17-klassen. Da sammen med Bertine Skipevåg Tveit.

Mol har nå vunnet JU15-NM, JU17-NM og JU19-NM. Eneste hun mangler på aldersbestemt nivå er JU21-NM. Til tross for suksessen med fem NM-gull og to NM-sølv i en alder av kun 16 år, så stresser hun ikke og holder bena godt plantet i jorda.

– Jeg har alltid drevet med volleyball, men jeg føler jeg har hatt en vekstkurve som har gått oppover hvert år egentlig. Selv om jeg ikke føler det helt selv, så merker jeg det når det går så bra.

Når du tar gull i eldre og eldre klasser viser det vel utviklingen?

– Ja, jeg ser det veldig godt nå at jeg har blitt bedre.

Melina Mol (til venstre) sammen med Bertine Skipevåg Tveit. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Klar for U18-EM

Mol deltok i fjor på U18-EM og det endte i strake tap i gruppespillet. I årets U18-EM er Mol igjen tatt ut. Det sammen med Julia Moi Tennøy. 

– Ja, vi får prøve å gi litt ekstra motstand i år. Det er et sykt nivå internasjonalt, så det er veldig gøy at det er så mange unge og gode spillere. Det lover godt for framtiden i hvert fall. Jeg gleder meg veldig og får prøve å pushe litt ekstra enn i fjor.

Ja, for hvordan er det å matche seg internasjonalt?

– Det er alltid gøy å se nivået i andre land og samtidig se hvor du ligger i forhold til spillere fra andre nasjoner.

Mol og Tennøy deltar for øvrig i årets senior-NM til helgen. De bruker mesterskapet til blant annet å spille seg inn med hverandre.

Melina Mol jubler for seier i JU17-NM i 2021. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Fra volleyballfamilie

Melina Mol har drevet med volleyball og beach siden hun ble født omtrent. Hun er for øvrig nå den yngste i en søskenflokk på seks. Samtidig har hun både en mor og far som har drevet med idretten på høyt nivå. Hun har med andre ord vokst opp i en volleyballfamilie.

– I barndommen min var det masse volleyball. Alle brødrene mine holder på med det også, så det er umulig å ikke bli litt blanda inn i det. Så har vi jo alle blitt slukt av den interessen. Alle elsker å drive på med det og det er jo det som er det viktigste. Jeg har alltid blitt utfordret fra jeg var liten.

Hun er den yngste i en søskenflokk på fem, der de fire andre er gutter. Det har gitt ekstra utfordringer som hun har vokst på.

– Det er jo en utfordring det i seg selv. De passer alle veldig godt på meg, men jeg får også tyn iblant. Jeg får ingenting gratis og må jobbe for alt mulig rart. Jeg føler det har hjulpet meg til å bli den jeg er i dag. Jeg har blitt tøff i trynet og Jeg blir jo oppdratt av fire gutter i tillegg til mor og far, så jeg må jo tåle litt.

Mol i aksjon under JU19-NM i sommer. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Får høre det ofte

Nå er storebror Anders verdens beste OL-, VM- og EM-gull. Melina har med det mye å leve opp etter uten at det stresser en ung og lovende jente fra Strandvik.

– Ja, det er litt å leve opp til for å si det sånn. Jeg får jo høre ofte; Er du den neste?
Det er jo drømmen selvfølgelig å bli så god som mulig. Jeg føler det er litt tidlig ennå, men målet er jo i hvert fall å kunne spille foran en stor, stor arena med over 10 000 tilskuere i en finale. Det hadde vært helt sykt gøy.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Har ventet lenge

Mol er nå ferdig med ungdomsskolen og skal starte på videregående. Endelig får hun starte på det hun har sett seg ut i mange, mange år.

– Jeg begynner på TVN nå til høsten og det gleder jeg meg veldig til. Jeg har ventet siden starten av ungdomsskolen og kanskje helt tilbake til barndomsskolen for å få starte på TVN. Jeg har alltid visst at det er der jeg har lyst til å gå. Alle brødrene mine har gått der og jeg føler det er litt der det skal starte, så jeg gleder meg til å se hva slags utvikling jeg kan få der. Så tar jeg det derfra, sier Mol, som stråler i ansiktet når hun snakker om framtiden både som spiller og student, avslutningsvis overfor Kvinneidrett.no.

Se bilder fra junior-NM HER

Seierspallen under JU17-NM i 2021 (Mol nummer tre fra venstre). Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

NM-merittene til Melina Mol:
2019: Gull JU15
2020: Gull JU15 + Sølv JU17
2021: Gull JU17 + Sølv JU19
2022: Gull JU19 + Gull JU17

Se Melina i vår spalte 10 raske i videovinduet:

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

Sandvolleyball