Macody på sidelinjen for Bergen Nord Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Macody Lund forlater Bergen Nord

Mathias Macody Lund har fem år bak seg som trener og spiller i Bergen Nord. Nå forlater han klubben. Les hva han sier til redaksjonen.


Mathias Macody Lund har fem år bak seg som trener og spiller i Bergen Nord. Nå forlater han klubben. 

Tidligere denne uken ga den spillende treneren beskjed til klubben  og spillerne at han forlater laget fra Salhus. Klubben har under Macody Lund sin ledelse rykket laget opp fra 5.divisjon til 3.divisjon. Det ble litt for hardt, så laget måtte ned igjen. Laget klarte likevel å etablere seg som et sterkt 4.divisjonslag og var med i sluttspillet i år. Der ble de andre lagene for sterke og to andre klubber rykket opp til 3.divisjon. 

Til oss sier Mathias Macody Lund følgende om tiden i klubben:
- Tiden i Bergen Nord har vært fantastisk. Da jeg kom til klubben, var det nesten ingen seniorspillere igjen, og laget var i oppløsning etter nedrykket til 5.divisjon. Vi klarte å bygge en sterk treningskultur og en tydelig offensiv spillestil. I tillegg har det vært et veldig godt sosialt miljø. Det tror jeg er mye av årsaken til at vi klarte oss så bra gjennom Korona-pandemien. Jeg tar med meg masse gode minner og det er kjekt å kunne si at vi skilles som gode venner. Jeg kommer til å holde kontakten med klubben og heie på Bergen Nord fremover.
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Mathias Macody Lund har tidligere fartstid i Varegg og Kristiansandklubben Donn for å nevne noen. I sørlandsklubben fikk han mye skryt for den profesjonaliteten han tok med seg til klubben, selv om han bare spilte der i et halvt år i løpet av 2014. Nå er treneren på jakt etter en ny klubb å lede.

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Om jakten på ny klubb sier han følgende til oss:
- Jeg holder alle dører åpne i forhold til min neste trenerjobb. Jeg ønsker i utgangspunktet å fortsette som hovedtrener, men vil også vurdere assistent trener-jobb om det føles riktig. Mitt langsiktige mål er å bli best mulig som trener, så jeg har høye mål for hva jeg ønsker å oppnå.

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball


Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.