Nanset fra NM tidligere i år Foto: Andreas Kristoffer Berge

Måtte vinne

, og det gjorde Nanset damene i lørdagens kamp mot Bjørnevatn. Dermed er laget kun tre poeng bak Mjølner med to serierunder igjen.


Nanset ga seg selv en sjanse til å overleve i divisjonen denne sesongen med 1-0 serieren hjemme mot Bjørnevatn. Synnøve Hvaara sin tidlige scoring ga laget tre viktige poeng. Nå er klubben kun tre poeng bak Mjølner med to serierunder igjen. Nanset melder om mobilisering til helgen i bortekampen mot LSK 2.

I toppen er Odd i rute for opprykket. Laget rykker rett opp om de vinner hjemmekampen kommende helg mot Mjølner. Skiens laget kan neste planlegge Champagne frokost med avspark kl 11.30. En seier gjør at HamKam ikke lenger har noe mulighet til å ta de igjen. I helgen slo Odd damen til med 3-0 hjemme mot Kongsvinger.

HamKam gjorde jobben sin mot Bossmo&Yttern i helgen. Laget har fire poeng opp til Odd, så laget må vinne borte mot Kongsvinger i helgen skal de ha mulig teoretisk sjanse til å hente en opprykksplass. KFUM spilte 1-1 hjemme mot LSK 2 i helgen. En skade på keeperen til LSK 2 gjorde at gjestene spilte med 10 spillere de siste minuttene.

Mjølner fikk ingen hjelp av nabo Medkila i helgens kamp. Laget tapte 1-2 hjemme i den viktige kampen. Dermed venter en tøffere innspurt. Laget har Odd kommende lørdag. I sesongavslutningen venter LSK Kvinner 2 hjemme. Medkila er trygt plassert på en 8.plass denne sesongen.

Porsanger spilte jevnt med Lyn 2 denne helgen, men laget fra Oslo tok alle poengene hjemme i en 1-0 seier. Begge klubbene ligger trygt på tabellen.  Under kan dere lese litt kommentarer fra klubbene etter kampene som ble spilt. Disse er levert til oss fra Lurifax Support.

Lørdag:
Foto: Andreas Kristoffer Berge
Nanset Fotball Damer - Bjørnevatn Damelag 1-0 (1-0)
1-0 Synnøve Hvaara

Kampanalyse:

Nanset trenar Andreas Drugge:
- Det var mye som sid på spel. Vi var nästan tvingade till att ta en seier. Vilket vi tillslut gjorde. Vi fick en perfekt start med scoring efter 3min. Efter det så har vi en god period.Björnevatn jobbar sig in i kampen og resten av omgången är jämn. 2.omg är inte så välspelad med vi krigar og krigar. Med lite bedre kvalitet i den sista 3e delen så kan vi avgjøra kampen tidigt. Men vi håller ut og tar 3 mye viktiga poäng.

Bjørnevatn Robert Berg:
- En svak prestasjon av oss. Nanset får kampen i sitt spor og vi klarer ikke å finne ut av det. Vi er veldig skuffet over oss selv og neste kamp kan ikke komme fort nok. Gratulerer med seieren til Nanset og vi ønsker dem lykke til i innspurten.

Mjølner - Medkila IL Damer 1-2 (1-2)
0-1 Emilie Dahl
1-1 Nora Hall
1-2 Emilie Dahl

Kampanalyse:

Mjølner trenar Thomas Bangstad:
- En jevn kamp som bikker i favør bortelaget. De har marginer vi har det ikke. Sånn er fotballen. Føles veldig surt når våre la ned en rå innsats foran godt over 300 tilskuere!

Medkila trenar Matias Olsen:
- En jevn kamp med mye tøffe dueller. Dommer legger ei vell høy list etter min mening. Mjølner kjører slutten av kampen, men vi står han av. Deilig med 3 poeng i derbyet! 
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
KFUM Damer - LSK Kvinner Rekrutt - Minibirdsa 1-1 (0-0)
1-0 Anniken Eek
1-1 Nora Stærk

Kampanalyse:

KFUM trenar Jesper Eek:
- Vi kunne ledet både en og to null etter fem minutter, men det ville seg ikke helt. Kampen jevner seg ut etter hvert i første omgang. I andre omgang får vi til slutt uttelling på et fint angrep, men slipper inn et helt unødvendig mål like etterpå når vi kontrollerer kampen.

Mot ti spillere på slutten klarer vi heller ikke å sette den avgjørende skåringen og må nøye oss med ett poeng. Totalt sett et skuffende resultat i en kamp vi skal vinne klart. Innsatsen til jentene er det ingenting i veien med, men vi finner ikke helt flyten. God bedring til LSK sin keeper som måtte ut med skade.

Lillestrøm Kvinner trenar Ole-Petter Pedersen Bremstein:
- En kamp der forsvarsspillet til begge lag er bedre enn angrepsspillet. For vår del sliter vi med å sette en rytme i angrepene selv om vi føler vi setter opp potensielt gode situasjoner.

Etter cirka 75 minutter må vår eminente keeper Thiril ut etter at hun fikk en KFUM-fot i ansiktet etter en duell. Da stepper forsvarsspiller Frøydis inn i målet, og redder også en stor sjanse. Siste kvarteret ble litt kaotisk da vi måtte fullføre med 10 spillere, men jeg synes jentene løste det med bravur.
Foto: Thomas Karlsen, Sportskollektivet.no
Odds Ballklubb Kvinner - KIL Fotball Kvinner 3-0 (3-0)
1-0 Rikke Kulstad Stoltenberg
2-0 Guro Østland Vala
3-0 Julie Kjosvold Pedersen

Kampanalyse

Kongsvinger trenar Rune Skasberg:
- Odd startet forrykende og fikk uheldigvis for oss også veldig godt betalt første del av kampen. Vi justerte noe i pausen og spilte en jevn andre omgang mot avdelingens mest solide lag. Vi gratulerer Odd med en fortjent seier!

Søndag:

Lyn Fotball Damer 2 - Porsanger Idrettslag 1-0 (1-0)
1-0 Lea Marie Valan

Kampanalyse:
- Porsanger trenar Reidulf Høybakken:
Det tok tid før vi kom i gang og Lyn leder fortjent 1-0 til pause. Vi kom ikke opp i situasjoner og dermed langt unna i duellspill. 2.omg overtar vi fullstendig spillemessig, presser Lyn 2 og skaper mange sjanser spillemessig. Det burde gitt noen scoringer. Lyn 2 var farlig frampå på noen kontringer. Totalt sett hver sin omgang.
Gratulerer med seier til et spillende Lyn lag.
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Bossmo & Ytteren IL - HamKam Kvinner 0-6 (0-2)
0-1 Mina Kjørum
0-2 Linnea Holmsveen Moen
0-3 Sara Regine Aas Berntsen
0-4 Linnea Holmsveen Moen
0-5 Julie Heggelund
0-6 Julie Heggelund

Kampanalyse:

Hamkam kaptein Sara Bræk:
- En kamp hvor vi starter litt slurvete, men finner roen etter hvert. Vi pusher på hele kampen og har mange målsjanser. Vi gir oss ikke etter 2 mål i 1. omgang og setter 4 til i 2. omgang. God kamp hvor vi jobber hardt i presset og foran boks

Kampen Sarpsborg 08 - Stabæk 2 spilles onsdag 1.november kl 1900.

Les også:
 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

2.divisjon