Denne helgen kom den norsk 1.divisjon i gang. Her finner dere en oppsummering av helgens kamper. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Målrik 1.runde

Det ble en målrik serierunde da 1.divisjon kvinner åpnet denne helgen.

Det var mye spenning knyttet til serieåpningen i 1.divisjon denne helgen. Det ble en spennende og målrik runde.

FK Fyllingsdalen - KIL/Hemne 3-0
Hjemmelaget fikk en drømmestart på sesongen med 3-0 hjemme mot trønderne i KIL/Hemne. Vertene kom opp til divisjonen før denne sesongen og spenningen på Varden var stor før seriepremieren denne dagen.

Trioen Julie Belden Rasmussen, Ina Wedaa og Ragnhild Skage scoret for hjemmelaget foran rundt 250 tilskuere på Varden Amfi. Gjestenes kaptein Maren Snekvik ble utvist.

Hønefoss - ØHIL 1-2
ØHIL tok med seg alle poengene fra åpningskampen mot Hønefoss. Laget startet kampen med en tidlig scoring fra Ingrid Vangen. Anja Avdal som kom til Hønefoss fra ØHIL foran denne sesongen utliknet halvveis i omgangen. Dermed 1-1 til pause.

ØHILs viktige spiss Joshualyn Reeves satte inn vinnermål til gjestene med fire minutter igjen på klokken. Dermed vinner bortelaget med 2-1 foran litt over 200 tilskuere på AKA Arena

AaFK Fortuna - Kolbotn 2-3
Storkampen denne runden var å finne i Ålesund. Både vertene AaFK Fortuna og gjestene Kolbotn er regnet som to av klubbene som skal være med hele veien i kampen om seieren i divisjonen denne sesongen.

Hjemmelaget fikk en skikkelig start på kampen da Karina Solskjær satte inn 1-0 til vertene etter knappe kvarteret. Kolbotn snudde kampen noen minutter senere. Duoen Johanne Fridlund og Martine Fenger scoret to kjappe for gjestene som dermed kunne gå til pause med 2-1 ledelse.

Etter hvilen øker Tuva Henriksen til 3-1 for bortelaget, mens Caylon McMillan igjen skaper spenning i kampen da hun reduserer til 2-3 med et godt kvarter igjen. Vertene presser på for å utlikne, men Kolbotns sisteskanse, Panengstuen (bildet over, arkiv), står i veien. Dermed vinner gjestene kampen med 3-2.

Grei - Klepp 0-2
Nyopprykkede Grei er tilbake i 1.divisjon etter ett år i 2.divisjon. Hjemmelaget møtte denne søndagen et Klepp lag som ville vise seg frem etter at klubben har mistet mange av lagets nøkkelspillere.  Cecilie Mjelde ga bortelaget ledelsen 1-0 etter 10 minutter, mens amerikanske Abigail Wolf dobler for klubben fra Jæren etter 55 minutter.

Klepp holder unna for hjemmelaget og tar dermed med seg alle poengene til Jæren etter en sterk bortekamp.

TIL 2020 - Grand Bodø 4-2
Hjemmelaget TIL 2020 er det store forventninger til denne sesongen. Hjemmelaget er hos mange kandidaten til å vinne divisjonen og dermed ta steget opp i Toppserien dette året.

Vertene fikk en flying start på kampen da Vilde Bratland satte inn 1-0 før to minutter var spilt. Kristina Brudvik utliknet for bortelaget etter 11 minutter før TIL 2020 tok helt over. Rikke Nedreaas, Selma Pettersen og Mali Trøan scoret tre ganger til før pause.

I den andre omgangen pynter Kristina Brudvik (i rødt på bildet over, arkivbilde) på resultatet for gjestene. Dermed ender kampen med 4-2 til TIL 2020.