Tuva Hansen var Norges beste spiller. Her fyrer hun av et skudd i førsteomgang. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet
Se stort bildegalleri!

Målløst på Ullevaal

Det ble ingen mål da Norge og Italia møttes i EM-kvaliken fredag kveld.


Det var en kamp med få sjanser foran de 9307 tilskuere som hadde møtt opp i kveldssola i hovedstaden.

I den første omgangen hadde Italia mye ball og i perioder dominerte de på Ullevaal, men Norge sto bra i det lave presset. Spesielt Tuva Hansen var en baute på sin venstrebackposisjon samtidig som Cecilie Fiskerstrand sto strålende i det norske målet. Norge hadde to store muligheter før pause. Den første var da Mathilde Harviken var nære scoring etter en dødball. Hun fikk ballen i feltet og fyrte løs, men skuddet fra 7-8 meter gikk utenfor. Mot slutten av omgangen fikk så Caroline Graham Hansen skutt og på returen bommet Celin Bizet Ildhusøy på åpent mål.

Guro Reiten ble felt og fikk frispark her. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Etter hvilen var det litt frem og tilbake, men det virket som Norge hadde mest å komme med, men da Giulia Dragoni kom inn for Italia ble italienerne mye farligere offensivt. 17-åringen som til daglig spiller i Barcelona var Italias klart beste spiller og skapte stadig ubalanse for det norske forsvaret, men Norge holdt unna.

Dragoni var Italias beste etter hun kom inn. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

På overtid var det dog to andre italienske innbyttere som var i fokus. Manuela Giugliano slo en strålende pasning til Agnese Bonfantini i en kontring. Sistnevnte dro seg forbi Maria Thorisdottir og fyrte til. Skuddet så ut til å gå utenfor før Harviken skled inn i ballbanen og hamret ballen i egen tverrligger og ut.

Dermed endte det til slutt 0-0 på Ullevaal Stadion.

Nederland slo for øvrig Finland 1-0 fredag og leder dermed gruppen med sine seks poeng. Norge er nummer to med fire poeng, mens Italia er bak Norge på målforskjell. Finland er nummer tre med tre poeng. De to beste lagene går til EM, mens de to nederste må til et omspill for å nå EM.

Caroline Graham Hansen fortviler på Ullevaal. Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.