Lyn klare for J16-NM-finale Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no / Sportskollektivet

Lyn J16 klare for NM-finale

For første gang på ti år skal Lyn spille J16-NM-finale, men det var Bryne som startet best i semifinalen på Kringsjå.

Bryne brukte kun 15 sekunder før de tok ledelsen på Kringsjå etter et selvmål, og Bryne fortsatte å skape sjanser i starten. Kun en god Maria Kroken i Lyn-målet hindret flere baklengs.

25 minutter ut i oppgjøret kunne dog ikke Kroken gjøre noe med at Hanne Aarrestad Nesse doblet Bryne sin ledelse.

Lyn kjempet seg dog sakte men sikkert inn i kampen og da Bryne fikk et gult kort og måtte spille fem minutter med en spiller mindre, så utnyttet Lyn det. Lyn skapte først en stor sjanse, før Tuva Ryste Roth satt inn 1-2-scoringen at vertene. Like etter kunne Lyn scoret igjen, men Emma Nedrebø sto i veien i Brynemålet. 1-2 til pause på Kringsjå.

Etter hvilen fikk Lyn en drømmestart da Mille Kristine Ellingsen Prestegaard satt inn 2-2-scoringen få sekunder ut i omgangen.

I andreomgang tok Lyn totalt over banespillet og skapte flere gode muligheter. Bryne og hadde sine sjanser på overganger, men ingen av lagene scoret før mot slutten av kampen.

72 minutter ut i kampen byttet Lyn inn Ragna Marie Thorleifsson igjen. Hun tok plass på høyrekanten, mens de flyttet Maia Melgård over på venstrekant og satt Roth inn som spiss. Det ga utbytte umiddelbart da Melgård kom seg fri, la inn og etter litt klabb og babb sto Thorleifsson og Roth i kø foran mål der sistnevnte satt inn 3-2-ledelsen med syv minutter igjen av kampen.

Bryne prøvde å presse på for en scoring, men skapte ingenting etter at Lyn la om til 5-4-1 og dermed sikret vertene inn seieren og er klare for J16-NM-finale for første gang på ti år. Sist Lyn hadde lag i NM-finalen for jenter 16 var i 2014. Den gang ble det 1-2-tap for Forus & Gausel. Lyn tidligere har vunnet turneringen tre ganger (2009, 2010 og 2013), og er dermed mestvinnende i J16-NM gjennom historien.

I finalen venter Kolbotn. De slo Førde hele 18-0 i sin semifinale. Kolbotn er regjerende mester i turneringen etter at de slo Bryne 4-0 i finalen i fjor.