Skage Simonsen Lehland i aksjon for Fana mot VIF 2 i 2016. Skage til venstra i bildet i Fana-drakt. Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Lokal spiller på vei til USA

I løpet av natten ble en lokal spiller med fortid i klubbene som Sandviken, Fana, Varegg og Os draftet til Major League Soccer (MLS) klubben DC United.


Lokale Skage Simonsen Lehland er draftet (valgt til ligaen av en klubb i USA) til DC United. Den 23 år gamle midtbanespilleren har vært innom lokale klubber som Sandviken, Fana, Varegg og Os. Allerede som 15 åring debuterte han på A-laget til Sandviken. 

Klubben han derimot har spilt mest for her lokalt er Fana. Han har 41 kamper for klubben i sesongene 2015-2017. 

Suksess i USA
Midtbanespilleren har de siste fire årene spilt college fotball i USA med stort hell. Han mottok året nykommer pris i din første sesong og har etter det hentet hjem priser og utmerkelser. Blant annet med å være på årets lag valgt av de ulike trenerne. 

Vi tok en kjapp prat med spilleren nå i ettermiddag for å høre hva han tenker om draftingen. 
- Det er utrolig spennende, har vært her i fire sesonger og hele tiden visst at mulighetene er der. Hadde ikke tenkt at det var det jeg ville denne sesongen. Hadde planlagt å ta en mastergrad kommende skoleår, men det som skjedde var at tre klubber ønsket meg. Dermed havnet jeg på listen, og det var DC United i Washington som tilslutt plukket meg.

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball
Studier
Skage forteller videre at han egentlig hadde gitt beskjed om at han ville fortsette med studiene og ta mastergraden sin. Dermed hadde ikke agenten han har brukt fått noe oppgave med å få han på den listen. 

- Kom litt brått på dette her, fortsetter 23-åringen. Meldingen begynte å strømme på i natt og klubben var tidlig ute med å ønske meg velkommen.  De vil jeg skal fly over om en dag eller to, da pre-season begynner allerede til helgen. Har vært et travelt døgn med mye oppmerksomhet og informasjon.

Mens vi prater kommer det flere Sms'er fra klubben med informasjon om flytider. 

To nivåer
Skage fortsetter med å fortelle at fra den oppstarten frem til spill i MLS, så er det et stykke vei. Den 192 cm høye spilleren må overbevise på treningene og klare testene til å havne i troppen til MLS. Alternativet kan være å spille på klubbens lag i USL Championship. Simonsen Lehland forteller at det kan sammenlignes med norsk 1.divisjon. Skjer det, så kan han velge om han vil spille der eller eventuelt gjennomføre studiet som planlagt.

I sin nye klubb blir han lagkamerat med Ola Kamara som er klubbens spiss. Av kjente navn, så er det ikke lenge siden Wayne Rooney var spydspissen i klubben.  

Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

 

 

Debatt
Sportskollektivet oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.